Egyedi receptúra alapján készült friss, saját pörkölésű, kézzel csomagolt, ínycsiklandozó kávékülönlegességek
Termékeinkre 100% visszavásárlási garanciát
adunk!
Az Elit elnevezésű Akciós termékünket Afrika
és Dél Amerika ötféle csúcsminőségű
Arabica kávéból, míg az Amarettos
ízesítésűt pedig Dél Amerika legnépszerűbb
Robustából és Arabica keverékből áll.
Kávéinkat egyedi arányok szerint állítjuk
össze és lágy francia stílusban pörköljük.
A hiedelmekkel (vagy tévhitekkel) ellentétben a
kávénak számos pozitív hatása van az emberi
szervezetre. Ma már több kutatás is
bizonyítja, hogy a mértékletes
kávéfogyasztás jótékony hatással van az
egészségünkre.
Mindannyian ismerjük és szeretjük a koffein
hatásait, mivel elősegíti az agyi funkciók
működését, javítja és elősegíti az izmok
összehúzó képességét, segíti az emésztési
folyamatokat.
TOVÁBBI JÓTÉKONY HATÁSOK
A lágy pörkölésnek köszönhetően a
kávébabok nem égnek meg, így a pozitív
hatások, mint a koncentrációs készség és az
éberség növelése, a fejfájás enyhítése,
véráramlás javítása és az izomműködés
serkentése.
Ezek mellett még további előnyeit is
élvezhetjük, hogy sok antioxidánst tartalmaz, a
gyógyszeriparban is sokrétűen felhasználják
és a szépségünkre is jó hatással van.
A kávé vízhajtó hatású és csontritkulást
okoz Kutatások szerint a mérsékelt
mennyiségben fogyasztott koffein nem okoz
kiszáradást, elektrolithiányt, mivel a koffein
csak a sejtek közötti terek víztartalmát
csökkenti, a sejten belüli folyadékmennyiséget
nem befolyásolja. Csupán a nagy dózisban
(legalább 250 mg) elfogyasztott koffein
rendelkezik diuretikus (vízhajtó) hatással, ám
ehhez gyors egymásutánban legalább 4 kávét
kellene meginni. Jó, ha tudjuk, hogy a rendszeres
koffeinfogyasztók idővel hozzászoknak ehhez a
hatáshoz is. Egyes tanulmányok arra utaltak,
hogy a koffein növeli a vizelettel történő
kalciumürítést, ám az újabb eredmények
szerint ez a veszteség meglehetősen minimális,
napi 2-3 kávé nem befolyásolja a
kalciumegyensúlyt vagy a csontsűrűséget. A
túlzott (napi 6 adagnál is több) kávé kis
mértékben fokozhatja ugyan a vizelettel
történő kalciumkiválasztást, ám ez főként
a kevés kalciumot fogyasztó nők számára
jelenthet kockázatot.
A KÉZMŰVES PÖRKÖLÉS ELŐNYEI
Sokéves tapasztalattal rendelkező
kávémesterünkkel, a világ legjobb Robusta és
Arabica kávéiból, saját recept alapján
összeállított kávékeverékeket készítünk.
A pörkölés, kis üzemben, 180-190 C fokon,
történik, 18-22 percen keresztül, hogy még
lágyabb és különlegesebb pörkölt kávék
készüljenek.
FOGYASSZA ÖN IS KÉZMŰVES KÁVÉINKAT
HAGYOMÁNYOS NATÚR,VAGY IZGALMAS ÍZESÍTÉSEKKEL
Egy csésze kávéban 40-80 mg koffein
található. Ennek hatása az idegrendszerre
koncentrálódik, amelynek köszönhetően
csökken az álmosság, az unalom és a
fáradtság. Ezen kívül megkönnyebbülést
nyújt fejfájás és migrén esetén, és
javítja az érzékelést. A koffein pozitív
hatásait az idegrendszerre egy feltételes
reflexeket vizsgáló kísérlet segítségével
bizonyították.
A KARDINAL COFFEE termékeit olyan embereknek
készítjük, akik szeretik az igazán finom
kávékat,értékelik a hetente történő
pörkölés frissességet, és a hazai kisüzemi
kézművességet.
Amennyiben nem szeretne több levelet
kapni, kattintson ide!
Received on Mon Jan 19 2015 - 06:00:42 CET
This archive was generated by hypermail 2.3.0
: Mon Jan 19 2015 - 08:30:01 CET