Változások az HBO GO felhasználási feltételeiben és adatkezelési szabályzatában

From: HBO GO <info_at_info.hbogo.eu>
Date: Wed, 03 Apr 2019 14:00:27 +0100
HBO
Kérünk, hogy figyelmesen olvasd el a megváltozott felhasználási feltételeke és az adatkezelési szabályzatot
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Megnyitás böngészőben
headerLogo
Regisztráció folytatása

Kedves Ügyfelünk,

Frissítettük Felhasználási feltételeinket és Adatkezelési szabályzatunkat. Arra biztatunk, hogy olvasd el a részleteket a linkre kattintva, vagy lejjebb kiválasztva.

A frissített Felhasználási feltételek és Adatkezelési szabályzat nincs hatással a jelenlegi havidíjra és a fizetés rendszerességére, illetve a hűség nélküli hozzáférhetőségre.

Ha bármilyen kérdés merülne fel a változásokkal kapcsolatban, kérünk, hogy vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Üdvözlettel, HBO GO - Magyarország

Felhasználási feltételek
AZ HBO EUROPE S.R.O. ONLINE SZOLGÁLTATÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

1 Általános

1.1 Az HBO Europe s.r.o., székhelye Jankovcova 1037/49, Prága 7, irányítószám: 170 00, Csehország, a Prágai Városi Bíróságnál, C Szakasz, 29418 szám alatt bejegyzett cég (a továbbiakban: ”HBO”) HBO GO néven on demand audiovizuális médiaszolgáltatást biztosít a www.hbogo.hu címen vagy az HBO által kijelölt egyéb weboldalon vagy alkalmazáson keresztül (a továbbiakban: ”Weboldal”), amely magában foglalja a Weboldalon mindenkor elérhető tartalmakat (a továbbiakban: ”Szolgáltatás”).

1.2 A jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban: ”Felhasználási feltételek”) az HBO és Ön mint természetes személy (a továbbiakban: “Felhasználó”) között a Szolgáltatás nyújtása tárgyában létrejött szerződésre nézve irányadók. Szerződést kizárólag 18. életévüket betöltött, magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek köthetnek az HBO-val. Az HBO jogosult a szerződés megkötését megtagadni vagy a szerződést azonnali hatállyal felmondani a Felhasználóval, ha a Felhasználó előzőleg megszegte a Szerződést. Az HBO a Felhasználóval történő szerződéskötés megtagadása vagy a meglévő szerződés azonnali hatályú felmondása helyett követelheti a Felhasználótól, hogy a Felhasználó szerződéses kötelezettségeinek tegyen eleget.

1.3 A jelen Felhasználási feltételek az HBO-ra és a Felhasználóra nézve irányadók és kötelező érvényűek. A szerződésekre ezenkívül alkalmazandók azok a különös feltételek is (beleértve az akciós ajánlatokat, árakat, fizetési feltételeket és módszereket, szerződési futamidőket stb.), amelyeket az HBO a Felhasználó által az HBO-val megkötött szerződés kapcsán időről időre ajánlhat. A Felhasználási feltételek és a különös feltételek ellentmondása esetén a különös feltételek az irányadók. A Felhasználási feltételek és a különös feltételek együtt alkotják a Felhasználó és az HBO között irányadó szerződést (a továbbiakban: ”Szerződés”). A Szolgáltatás igénybe vételéhez a Felhasználó köteles megerősíteni, hogy elolvasta és elfogadta a Szerződés feltételeit.

1.4 A Szolgáltatás HBO-tól történő megrendelését követően az HBO a Felhasználó által az alábbi 4. pont szerinti regisztráció során megadott e-mail címre elküldött e-mailben visszaigazolja a regisztrációt. A fenti visszaigazolás tartalmazza a Szerződés szövegét is. A Szerződés akkortól tekinthető megkötöttnek, amikor a Felhasználó a Szerződést a megrendelés megerősítésére szolgáló gombra kattintva elfogadja a Weboldalon.

1.5 A Szerződést kizárólag magyar nyelven lehet megkötni. A Szerződést (amely elektronikus úton kötött szerződésnek minősül) az HBO tárolja, míg a Felhasználó a Szerződés szövegét a Felhasználó által megadott e-mail címre kézbesített visszaigazoló e-mailben kapja meg. A jelenleg érvényes Felhasználási feltételek elérhetőek a Weboldalon. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a személyes adatainak HBO általi kezelésre vonatkozó Adatvédelmi Szabályzat a Weboldalon szintén megtalálható.

2 A szolgáltatás tartalma

Terület:

2.1 A Szolgáltatást elsősorban Magyarország területén (a továbbiakban: ”Terület”) lehet igénybe venni. A Felhasználók akkor is igénybe vehetik a Szolgáltatást, amikor az Európai Gazdasági Térség (A továbbiakban "EGT") tagállamaiban ideiglenesen tartózkodnak, összhangban az Európai Parlament és a Tanács 2017/1128 számú, az online tartalomszolgáltatásoknak a belső piacon való, határokon átnyúló hordozhatóságáról szóló rendeletével. Az EGT tagállamai magába foglalják az EU tagállamait, valamint Izlandot, Norvégiát és Liechtensteint. Amikor egy Felhasználó felkeresi a Weboldat vagy tartalmat kíván ott lejátszani, az HBO ellenőrzi, hogy a Felhasználó EGT tagállambeli IP címet használ-e vagy sem. Amennyiben a Felhasználó IP címe beazonosíthatatlan országbeli vagy EGT tagállamon kívüli, a Felhasználó számára nem lesz hozzáférhető a Weboldal és ott nem fog tudni tartalmat lejátszani.


Tartalom

2.2 A Szolgáltatás az HBO által saját belátása szerint időről időre műsorra tűzött filmeket, sorozatokat, dokumentumfilmeket és egyéb műsorokat tartalmaz. A Felhasználó közvetlenül a Szolgáltatás megrendelése és a Szerződés elfogadása után jogot szerez a Weboldalon időről időre megtalálható tartalomhoz való hozzáférésre. Az HBO igyekszik folyamatosan javítani a Felhasználó nézői élményét. A Szolgáltatás és annak tartalma ennek megfelelően a későbbiekben időről időre cserélhető, módosítható vagy aktualizálható. A Szolgáltatás tartalmának aktuális listája elérhető a Weboldalon. A Szolgáltatás tartalmának változtatásai, módosításai vagy aktualizálásai, illetve a Weboldal megjelenésében végrehajtott változtatások nem minősülnek a Szerződés vagy a Szolgáltatás módosításának, hacsak az irányadó jogszabály ettől eltérően nem rendelkezik. Az HBO a Weboldalon hozzáférést biztosít az alap “HBO” csatornához. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az alap “HBO” csatornán a programok egy része lehet, hogy nem elérhető a Weboldalon keresztül. Ezenkívül a Felhasználó ezennel tudomásul veszi, hogy az HBO jogosult, de nem köteles az élő “HBO” csatornát sugározni a Szolgáltatás keretei között, és hogy az HBO kötelezettsége az audiovizuális médiaszolgáltatás on demand alapon történő biztosítása, és nem az élő “HBO” csatorna sugárzása. Az élő “HBO” csatornához való hozzáférés nem képezi a Szolgáltatás részét és az élő “HBO” csatornához való hozzáférésért semmilyen további díjat nem kell fizetni. Az HBO fenntartja a jogot arra, hogy az élő “HBO” csatornát előzetes értesítés nélkül kivegye a Szolgáltatásból, vagy az élő “HBO” csatornát más csatornával vagy csatornákkal pótolja, vagy további csatornákat vegyen be a Szolgáltatásba. Az ilyen változtatások, illetve az élő “HBO” csatornán (vagy az “HBO” csatornát helyettesítő egyéb csatorná(ko)n) sugárzott bizonyos programok elérhetetlensége nem tekinthető a Szerződés módosításának. A Szolgáltatásban szereplő műsorok többsége elérhető a helyi nyelven (akár szinkronizálva vagy feliratozva vagy néhány esetben hang alámondás útján), azonban lehetséges, hogy egyes műsorok csak eredeti nyelven elérhetők.

Az HBO a jövőben jogosult a Szolgáltatásban különböző csomagokat és azokhoz különböző díjakat bevezetni. Különböző szolgáltatási csomagok bevezetése esetén a Felhasználó saját választása szerint előfizethet bármelyik csomagra.

Előfizetés

2.3 A Felhasználó havi díj ellenében előfizethet a Szolgáltatás teljes tartalmára vagy – ha elérhető - a Szolgáltatás kiválasztott csomagjához, és hozzáférést szerezhet ahhoz.

2.4 Az HBO saját hatáskörében úgy dönthet, hogy a Szolgáltatást korlátozott időszakra ingyenesen is felajánja az ajánlatban, illetve a Szerződésben meghatározott feltételekkel (a továbbiakban: ”Próbaidőszak”). A Felhasználó a Próbaidőszak alatt bármikor lemondhatja a Szolgáltatást, anélkül, hogy a Szolgáltatásért fizetnie kellene. Az HBO a Próbaidőszak alatt havi díjat nem számít fel.

2.5 A Felhasználó tizenkét (12) egymást követó hónapban mindig csak egyszer jogosult Próbaidőszakra. Az HBO a Próbaidőszakra való jogosultságot a Felhasználótól kapott adatok, így különösen, de nem kizárólag az e-mail cím, a bankkártya adatok és/vagy eszköz azonosítószám alapján ellenőrizheti annak érdekében, hogy a Próbaidőszakkal kapcsolatos visszaéléseket megakadályozza. Amennyiben HBO azt gyanítja, hogy valaki visszaél a Próbaidőszakkal vagy annak igénybevételére vonatkozó bármilyen szabályt megszeg, az HBO jogosult azonnal fellépni a visszaélés megszüntetése érdekében akár úgy is, hogy az illető előfizetését felmondja.


2.6. Ha a Felhasználó nem mondta fel a Szerződést a Próbaidőszak alatt, a Próbaidőszak automatikusan, a Felhasználónak küldött értesítés nélkül átalakul rendes előfizetéssé, amelyért a Felhasználó a rendes előfizetési díjat köteles megfizetni. Ha a Felhasználó úgy dönt, hogy nem kíván fizető Felhasználóvá válni, akkor köteles a Szerződést a Próbaidőszak alatt felmondani. A Próbaidőszak utolsó napja folyamatosan megtalálható a Felhasználó fiókjában.

2.7 Az HBO és szerződéses partnerei időről időre kuponokat kínál fel a Felhasználóknak, amivel a Szolgáltatás igénybe vehető. Amennyiben az egyedi kampányokra vonatkozó szabályzatok másként nem rendelkeznek, ha egy Felhasználó egy kupont bevált, akkor egy alkalommal promóciós jeleggel és korlátozott ideig hozzáférést kap a Szolgáltatáshoz (ami a Próbaidőszakon túli további ingyenes időszakot jelent) (a továbbiakban: „Ingyenes Hozzáférési Időszak”). A Felhasználók tizenkét (12) egymást követó hónapban mindig csak egyszer jogosultak kupont felhasználni, illetve egyszer jogosultak kupon kampányba részt venni).

3. A Szolgáltatás igénybe vétele

Ahhoz, hogy a Szolgáltatást igénybe vehesse, a Felhasználó köteles létrehozni egy felhasználói fiókot a Weboldalon (részletesebben lásd a 4. bekezdésben) amihez jelen Felhasználási feltételekben meghatározott eszközzel, rendszerekkel és csatlakozásokkal kell rendelkeznie (részletesebben lásd az 5. bekezdésben), és az esetleges Próbaidőszak vagy Ingyenes Hozzáférési Időszak lejártát követően a jelen Felhasználási feltételek szerinti díjat kell fizetni (részletesebben lásd a 6. bekezdésben). Ezenkívül bizonyos műszaki biztonsági intézkedéseknek is meg kell felelnie, amelyek a Szolgáltatás engedély nélküli felhasználásának – pl. másolás, a Területen vagy az EGT területén kívüli felhasználás vagy a Szolgáltatásban biztosított tartalom terjesztése – megakadályozása érdekében kerültek foganatosításra.

4. Regisztráció, felhasználónév és jelszó

4.1 A felhasználói fiók regisztrációja a Területről kezdeményezhető a www.hbogo.hu oldalon, magyar bankkártya használatával vagy bármely más fizetési módon, amely elérhető a Weboldalon. Azon Felhasználók hozhatnak létre fiókot a Szolgáltatás elérése céljából, akiknek az állandó lakóhelyük Magyarországon van és a regisztráció idején fizikailag a lakóhelyük szerinti országban tartózkodnak. Amikor egy Felhasználó fiókot kíván regisztrálni, az HBO ellenőrzi, hogy a Felhasználó magyar fizetési eszközt és IP címet használ-e. Amennyiben a Felhasználó IP címe beazonosíthatatlan országbeli vagy nem magyar, illetve amennyiben nem magyar fizetési eszközt használ, a regisztráció elutasításra kerül és a Felhasználó nem kaphat hozzáférést a Szolgáltatáshoz.

4.2 A Felhasználó szavatolja, hogy a regisztráció során megadott információk helyesek, és köteles szükség esetén felhasználói fiókját a megfelelő információkkal aktualizálni. A regisztráció során a Felhasználó csak az általa választott fizetési móddal kapcsolatosan adhat meg adatokat. A nyilvánvalóan hibás adatbevitel esetén a Felhasználó értesítést kap. Ettől függetlenül a Felhasználó köteles áttekinteni a regisztráció során általa megadott adatokat és ellenőrizni azok teljességét és pontosságát.

4.3 A választott fizetési módtól függően a Felhasználó a regisztráció során az alábbi adatok közül a relevánsakat köteles megadni: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, jelszó, bankkártyaszám, CVV/CCV kód, bankkártya lejárati dátum, kártyatulajdonos neve, továbbá a választott fizetési módokra vonatkozó adatok, úgy mint például a fizetési szeközt nyújtó szolgáltató fiók azonosító száma, kupon kód vagy bármely más adat, amely a regisztráció befejezéséhez szükséges és előírt (a továbbiakban: ”Belépési adatok”). A Felhasználó Belépési adatai bizalmasak, azokat harmadik fél nem használhatja. A Felhasználó köteles a Belépési adatokat oly módon tárolni, amely megvédi azokat az illetéktelen hozzáféréstől. A Felhasználó felel a Szolgáltatás minden olyan igénybevételéért, amely a Felhasználó fiókján keresztül valósul meg.

4.4 Ha a Felhasználó a Felhasználó Belépési adatainak jogosulatlan felhasználását gyanítja, köteles erről a lehető leghamarabb értesíteni az HBO-t és a felhasználói jelszót módosítani. Ha az HBO indokoltan feltételezi, hogy a Belépési adatokat kiadták vagy jogosulatlan személyek egyéb módon visszaéltek velük, akkor az HBO jogosult a Szerződést a 12.4 (c) pont alapján azonnali hatállyal felmondani.

4.5 Az HBO bármikor jogosult kérni a Felhasználót, hogy módosítsa felhasználói jelszavát. A módosítást azonnal végre kell hajtani egyébként a Szolgáltatás nem elérhető.
4.6 Amennyiben felmerül csalás vagy bűncselekmény esetleges gyanúja, a választott fizetési eszköz használata felfüggesztésre kerülhet.

5. Eszközök

5.1 Ahhoz, hogy igénybe vehesse a Szolgáltatást, a Felhasználónak a mindenkor meghatározott technikai követelményeknek megfelelő szoftverekkel, internet csatlakozással és eszközzel kell rendelkeznie.

5.2 Az aktuális rendszerkövetelmények specifikációi elérhetők a Weboldalon. Ugyanakkor a fenti rendszerfeltételek teljesítése nem garantálja, hogy a Felhasználó korlátlanul tudja használni a Szolgáltatást, ha olyan HBO-nak fel nem róható körülmények lépnek fel, amelyek ezt nem teszik lehetővé. Előfordulhat, hogy a Felhasználónak harmadik fél szoftverét kell telepítenie a Szolgáltatás igénybe vételéhez. Az HBO a Weboldalon tájékoztatást ad arról, hogy milyen harmadik felek által biztosított szoftvert szükséges használni. HBO nem felel harmadik felek szoftvereiért vagy azok frissítéséért.

5.3 A Szolgáltatás előfeltétele, hogy a Felhasználó rendelkezzen a megfelelő internetcsatlakozással. A Felhasználó viseli az internet csatlakozáshoz kapcsolódó összes költséget, beleértve az adatforgalmi díjakat is, függetlenül attól, hogy a Felhasználó a Területen belül hol (lásd a fenti 2.1 pontot) veszi igénybe a Szolgáltatást. A Szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges minimális letöltési sebességre vonatkozó követelmények specifikációja elérhető a Weboldalon.

5.4 A Szolgáltatáshoz kizárólag a Weboldalon aktuálisan felsorolt típusú eszközöket lehet felhasználni és regisztrálni. Az HBO jogosult időről időre meghatározni, mely eszközök minősülnek jóváhagyottnak a technika aktuális fejlődési állapota és szabványai alapján. Az HBO nem biztosít saját eszközöket és nem vállal felelősséget bármely jóváhagyott készülék teljesítményéért vagy azért, hogy az folyamatosan kompatibilis lesz a Szolgáltatással és annak frissítéseivel.

5.5 A Felhasználó legfeljebb öt (5) jóváhagyott eszközön használhatja és regisztrálhatja a Szolgáltatást, amelyek között lehetnek számítógépek, mobiltelefonok, táblagépek vagy egyéb jóváhagyott eszközök. A regisztrált és jóváhagyott eszközök módosításait a Felhasználó a felhasználói fiókjában tudja elvégezni (jelenleg havonta öt alkalommal). Az HBO megállapíthat szabályokat arra vonatkozólag, hogy a Felhasználó milyen gyakran módosíthatja a jóváhagyott eszközöket. A fenti szabályokra vonatkozó információkat az alábbi 11. ponttal összhangban kell közölni a Felhasználóval. Hacsak az HBO másként nem rendelkezik, a Szolgáltatás egyidejűleg legfeljebb két (2) regisztrált és jóváhagyott eszközön érhető el.

5.6 Az HBO a jogszabály által megengedett mértékig kizárja a felelősségét azért, ha a Felhasználó nem tudja igénybe venni a Szolgáltatást vagy ugyan igénybe tudja venni a Szolgáltatást, de csak korlátozottan az internet túlterheltsége vagy számítógépekkel vagy egyéb eszközökkel, hálózatokkal, az elektronikával vagy a kommunikációval kapcsolatos olyan hibák miatt, amelyek az HBO érdekkörén kívűl kívül esnek.

6 Díjak és fizetés

6.1 A Szolgáltatás díjait a Weboldalon közzétett mindenkor érvényes díjszabás alapján kell megfizetni. A Felhasználó már a Szerződés megkötése előtt, valamint a regisztrációs eljárás során is hozzáférhet az irányadó díjszabáshoz,. A Felhasználó kifejezetten megerősíti, hogy tisztában van azzal, hogy a Szolgáltatás megrendelése díjfizetési kötelezettségel jár együtt. Amennyiben a díj Euróban kerül meghatározásra, de a választott fizetési eszköz mögött magyar forintban vezetett bankszámla kerül rögzítésre, akkor a bankszámlát vezető bank vagy a fizetési eszközt biztosító szolgáltató határozza meg az átváltási árfolyamot. Az HBO kizárja a felelősségét az alkalmazandó átváltási árfolyamot, illetve bármely más díjat illetően, amelyet a bank vagy a fizetési eszközt nyújtó szolgálttaó alkalmaz. A részletekkel kapcsolatosan a bank vagy a fizetési eszközt nyújtó szolgáltató tud felvilágosítást adni.

6.2 A soron következő hónapra vonatkozó előfizetési díjat minden hónapban előre ugyanazon a napon kell megfizetni az HBO-nak, amikor a Felhasználó megkötötte a Szolgáltatásra vonatkozó szerződést. Ha az adott nap az adott hónapban nem található, akkor a hónap utolsó napja minősül a fizetés napjának.

6.3 A Felhasználó a díjat az HBO által a Weboldalon felkínált bármely módon kifizetheti. A Felhasználó vállalja, hogy aláírja a szükséges dokumentumokat és kellő fedezetet biztosít a számláján az egyes esedékességi időpontokban annak érdekében, hogy a Szolgáltatás díját határidőben megfizesse.

6.4 Ha az HBO a Felhasználó részére Próbaidőszakot vagy Ingyenes Hozzáférési Időszak biztosít, ezen időszakok alatt a Felhasználót díjfizetési kötelezettség nem terheli. A Felhasználónak a Szolgáltatásért először a Próbaidőszak vagy az Ingyenes Hozzáférési Időszak lejártát követő első napon kell fizetnie (hacsak a Felhasználó a Szerződést nem mondta fel a Próbaidőszak vagy az Ingyenes Hozzáférési Időszak lejárta előtt) és azután a következő hónapokban minden hónap ugyanezen napján kell fizetnie.

6.5 Ha a Felhasználó nem biztosít kellő fedezetet a fizetés esedékessége napján, az HBO a fizetés sikertelenségéről e-mail üzenete küld a Felhasználó által megadott e-mail címre és megkísérli ismételten – de legfeljebb öt alkalommal – megterhelni a bankkártyát vagy hitelkártyát a díj összegével.

6.6 Amennyiben a fizetésre határidőben nem kerül sor, az HBO azonnal felfüggesztheti vagy korlátozhatja a Felhasználó hozzáférését a Szolgáltatáshoz. Az HBO húsz (20) napot meghaladó fizetési késedelem esetén jogosult továbbá a Szerződést azonnali hatállyal felmondani.

7. Tiltott felhasználások

7.1 A Felhasználó a Szolgáltatást kizárólag a Felhasználó személyes használatára és a Felhasználási feltételekkel összhangban veheti igénybe. A Felhasználó nem teheti az alábbiakat és más személyt sem ösztönözhet, segíthet vagy kérhet fel arra, hogy az alábbiakat tegye:

(a) a Szolgáltatások kereskedelmi vagy közcélra történő felhasználása;
(b) a Szolgáltatás törvénytelen vagy nem rendeltetésszerű felhasználása;
(c) a Szolgáltatás tartalmának másolása/sokszorosítása, kölcsönzése, értékesítése, közvetítése, vagy egyéb módon való terjesztése, szerkesztése vagy bármely egyéb módon való továbbítása vagy adaptálása;
(d) a Szolgáltatás részét képező bármely biztonsági, titkosítási vagy egyéb technológia vagy szoftver megkerülése, módosítása, eltávolítása, megváltoztatása vagy bármely egyéb módon történő manipulálása; vagy
(e) a Szolgáltatásnak a szerzői jogi törvények, egyéb jogszabályok, vagy a jelen Felhasználási feltételek megsértésével történő egyéb használata.

7.2 A Szolgáltatást csak a Területen belül, illetve a jelen Felhasználási feltételek 2.1 pontja szerint az EGT-n belül lehet igénybe venni. A Felhasználó nem használhatja vagy kísérelheti meg használni a Szolgáltatást a Területen kívül vagy – a Szerződés feltételei szerint – az EGT-n kívül, illetve harmadik felet sem ösztönözhet, segíthet vagy kérhet fel ilyen használatra.

7.3 A Szolgáltatás jelen 7. pont megsértésével történő használata mindenkor a Szerződés súlyos megszegésének minősül, melynek alapján az HBO a Szolgáltatást azonnali hatállyal megszüntetheti (lásd még a 12. pontot).

8. Kiskorúak

8.1 A Szolgáltatáson belül előfordulhatnak olyan tartalmak, amelyek károsak lehetnek a kiskorúak személyiség-fejlődésére nézve, közönségesek vagy amely felzaklatóak.

8.2 A Szolgáltatást kiskorúak szülői vagy gondviselői felügyelet és belegyezés nélkül nem használhatják. Azok a szülők, gondviselők vagy más felnőttek, akik megengedik a gyermekeknek, hogy a Szolgáltatást igénybe vegyék, kizárólagosan felelnek azért, hogy a Szolgáltatás tartalma az adott kiskorúnak megfelelő-e vagy sem.

8.3 A kiskorúak védelme érdekében az HBO technikai eszközöket biztosít a Szolgáltatás vagy bizonyos tartalmak hozzáférésének korlátozásához. A Szolgáltatás vagy bizonyos tartalmak eléréséhez jelszó, PIN kód vagy hasonló eszköz használata lehet szükséges. A Felhasználó felelős azért, hogy az HBO által biztosított és előírt technikai eszközök aktiválásra kerüljenek és azt használják, kivéve, ha az adott eszközök használatát a Szolgáltatás maga követeli meg.

9. Módosítások és változtatások

9.1 A Felhasználó ezennel kifejezetten elfogadja és tudomásul veszi, hogy az HBO jogosult az ésszerűség keretei között módosítani a díjakat és a jelen Felhasználási feltételek egyéb rendelkezéseit. A Felhasználót a fenti módosításról legkésőbb harminc (30) nappal a tervezett módosítás hatályba lépése előtt a Felhasználó által megadott e-mail címre elküldött e-mailben kell értesíteni. A módosítással összefüggésben a Felhasználó legkésőbb a módosítás hatályba lépésének napjával jogosult felmondani a Szerződést. Az HBO köteles a fenti értesítésében tájékoztatni a Felhasználót a felmondási jogáról. Ha a Felhasználó nem mondja fel a Szerződést a módosítás hatályba lépése előtt, ez úgy tekintendő, hogy a Felhasználó a módosítást elfogadta.

9.2 Felhasználó ezennel kifejezetten elfogadja és tudomásul veszi, hogy az HBO jogosult az ésszerűség keretei között lényeges módosításokat végrehajtani a Szolgáltatás tartalmában. A Felhasználót a fenti módosításról legkésőbb harminc (30) nappal a tervezett módosítás hatályba lépése előtt a Felhasználó által megadott e-mail címre elküldött e-mailben kell értesíteni. Az ilyen lényeges módosítással összefüggésben a Felhasználó a módosítás hatályba lépésének napjával jogosult felmondani a Szerződést. Az HBO köteles a fenti értesítésében tájékoztatni a Felhasználót felmondási jogáról. Ha a Felhasználó a Szerződést a módosítás hatályba lépése előtt nem mondja fel, ez úgy tekintendő, hogy a Felhasználó a módosítást elfogadta.

9.3 A 9.2 pont értelmezése során a tartalommal kapcsolatos módosítás akkor minősül lényegesnek, ha a Szolgáltatás tartalmának mennyiségét nagy mértékben csökkentik vagy a tartalom általános irányultsága lényegesen megváltozik. Egy adott műsor vagy sorozat licencének lejárata vagy megszűnése vagy egy adott sorozat újabb évadának gyártása beszüntetéséről vagy műsorból való levételéről hozott döntés nem minősül lényeges módosításnak. Lényeges módosítás csak olyan módosítás lehet, amelynek eredményeként a Szolgáltatásban bemutatott filmek vagy sorozatok száma jelentősen csökken. Jelentős csökkenés a Szolgáltatás teljes tartalmában szereplő összes film és/vagy sorozat 50%-os vagy azt meghaladó csökkenése.

9.4 A jelen 9. pont szerinti felmondás esetén, amennyiben a Felhasználó már a Szerződés megszűnését követő időszakra is teljesített fizetést, az HBO a Szerződés lejártát követő harminc (30) napon belül visszafizeti a megszűnéssel érintett időszakra fizetett díjat.

A Felhasználó módosítással és visszafizetéssel kapcsolatos tájékoztatása

9.5 A fent leírt módosításokra vonatkozó információkat az alábbi 11. ponttal összhangban kell közölni a Felhasználóval.

10 Elállási jog elvesztése

A Szerződés megkötésével a Felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a Szerződés megkötése és a díj kifizetése után azonnal hozzáférést kapjon a Szolgáltatáshoz (azaz a Szerződés azonnal teljesül). A Felhasználó ezennel tudomásul veszi, hogy azáltal, hogy a Szolgáltatáshoz hozzáférést kap (azaz a Szerződés teljesül) a Szerződéstől való elállásra biztosított tizennégy (14) napos időtartam lejárta előtt, a Felhasználó elveszíti a Szerződés megkötését követő tizennégy (14) napos időtartamon belül a Szerződéstől való elállásra vonatkozó jogát a cseh Polgári törvénykönyv (89/2012 sz. módosított törvény) 1829. pontja szerint. Ha a Felhasználó megkötötte a Szerződést és a Szolgáltatás nyújtása megkezdődött de a Felhasználó nem kívánja tovább igénybe venni a Szolgáltatást és alávetni magát a Szerződésnek, akkor a Felhasználó köteles a Szerződést az alábbi 12. pont szerint felmondani. A regisztrációs eljárás során a Felhasználónak kifejezetten meg kell erősítenie (a vonatkozó négyzet bejelölésével), hogy hozzájárul ahhoz, hogy a Szerződés megkötése és a díj kifizetése után azonnal hozzáférést kap a Szolgáltatáshoz (azaz a Szerződés teljesül) és tudomásul veszi, hogy azáltal, hogy a Szerződéstől való elállásra biztosított tizennégy (14) napos időtartam lejárta előtt a Szolgáltatáshoz hozzáférést kap (azaz a Szerződés teljesül), a Felhasználó elveszíti a Szerződésre vonatkozó elállási jogát.

A 10. pont jelen rendelkezése nem alkalmazandó, ha a Próbaidőszak hossza meghaladja a tizennégy (14) napot, mivel ilyen Próbaidőszak alatt a Felhasználó bármikor díjfizetési kötelezettség nélkül felmondhatja a Szerződést, függetlenül attól, hogy a Szerződés megkötése után a Szolgáltatást azonnal igénybe veszi vagy sem.

11 Ügyfelek tájékoztatása

11.1 Az HBO e-mailben vagy a Weboldalon történő közzététel útján értesítheti a Felhasználót az irányadó jogszabályok szerint.

11.2 A Felhasználó köteles elérhetőségeit aktualizálni, amennyiben azok a Szolgáltatás igénybe vétele alatt megváltoznának. Az HBO tájékoztatási kötelezettségét teljesítettnek kell tekinteni, ha az értesítéseket elküldte a Felhasználó legutóbb megadott e-mail címére, függetlenül attól, hogy a Felhasználó az adott címet már nem használja vagy az egyéb okból nem elérhető.

12 A Szerződés időtartama és megszűnése

12.1 A Szolgáltatás előfizetésére vonatkozó Szerződés egy (1) hónapos előfizetési időszakra jön létre, amely automatikusan meghosszabbodik egy-egy (1) hónappal mindaddig, amíg a Felhasználó vagy az HBO a Szerződést a jelen Felhasználási feltételek szerint fel nem mondja. Felmondás esetén - a fenti 9.4 pontban meghatározott kivétellel - az adott időszakra előre megfizetett előfizetési díj nem kerül visszafizetésre és a Felhasználó az adott időszak végéig rendelkezik hozzáféréssel a Szolgáltatáshoz. Ha a Felhasználó a 2.4 pont szerint Próbaidőszak vagy a 2.7. pont szerinti Ingyenes Hozzáférési Időszak igénybe vételére jogosult, az egy (1) hónapos időszak a Próbaidőszak vagy Ingyenes Hozzáférési Időszak első napjától számítandó.

12.2 Ha a Felhasználó fel kívánja mondani a Szerződést, köteles az HBO-t e-mailben, postai levélben vagy – ha az HBO biztosít ilyen alternatívát – a Weboldalon keresztül értesíteni (elérhetőség itt https://hbogo.hu/elerhetoseg). Ha a Felhasználó az előfizetését felmondja, az HBO visszaigazoló e-mailt küld a Felhasználónak az előfizetéses időszak utolsó napján. Ha az HBO kívánja felmondani a Szerződést, az HBO e-mailben vagy postai levélben értesíti a Felhasználót. A Szerződés a 12.1 ponttal összhangban a Szerződés szerinti aktuális havi időszak végével szűnik meg.

12.3 A díjak vagy a Felhasználási feltételek módosítása esetén a felmondási jog a 9. pont rendelkezései szerint gyakorolható.

12.4 Az HBO jogosult azonnali hatállyal felmondani a Szerződést és egyidejűleg a Szolgáltatást azonnal elérhetetlenné tenni a Felhasználó számára bármelyik alábbi esetben:

(a) a Felhasználó legalább húsz (20) napos fizetési késedelembe esik; vagy
(b) indokoltan feltételezhető, hogy a Felhasználó fizetésképtelenné vált; vagy
(c) a Felhasználó visszaél a Próbaidőszakkal, az Ingyenes Hozzáférési Időszakkal vagy annak feltételeit megsérti; vagy
(d) a Szolgáltatást engedély nélkül használják vagy indokoltan feltételezhető, hogy ilyen engedély nélküli használat történik; vagy
(e) a Felhasználó egynél (1) több alkalommal próbált meg igénybe venni Próbaidőszakot tizenkét (12) egymást követó hónapban, vagy
(f) a Felhasználó egyéb módon súlyosan vagy ismételten megszegte a Szerződést.

13 Szellemi tulajdonjogok

13.1 Az HBO nem kizárólagos, nem átruházható és a Szolgáltatás tartalmának megtekitésére korlátozott felhasználási jogot biztosít a Felhasználónak. A Felhasználó a Szolgáltatást és annak tartalmát kizárólag a Szerződésnek megfelelően és saját személyes használatára veheti igénybe.

13.2 A Weboldalon található anyagok és a Szolgáltatás tartalma a szerzői jogi törvény, a védjegytörvény és egyéb szellemi tulajdonjog védelmére vonatkozó jogszabályok hatálya alatt állnak. Az HBO-val megkötött Szerződés semmi módon nem ruház a Felhasználóra semmilyen, a Szolgáltatás tartalmára vagy a Szolgáltatásra vonatkozó tulajdonjogot vagy bármely egyéb szellemi tulajdonjogot.

14 Biztosíték

14.1 A Felhasználó nem cselekedhet oly módon, amely a Szolgáltatás vagy a Weboldal működését megakadályozza, túlterheli, károsítja vagy rontja. Ezenkívül a Felhasználó nem sértheti a Szolgáltatás más felhasználók által történő használatát.

14.2 A Felhasználó nem kísérelhet meg a Weboldalhoz vagy a Szolgáltatáshoz kapcsolódó hálózatokhoz, számítógépes rendszerekhez, tartalmakhoz vagy információkhoz engedély nélkül hozzáférni. A fenti rendelkezés megszegése mindenkor a Szerződés súlyos megszegésének minősül, amely – egyebek mellett – a Szerződés azonnali hatályú megszüntetéséhez vezethet (lásd még a 12. pontot).

15 Felelősségkorlátozás, üzemzavarok és kimaradások

15.1 A Szolgáltatásban bekövetkezett bármely üzemzavart, kimaradást és egyéb hibát a lehető leghamarabb jelenteni kell az HBO-nak. Az HBO a jogszabályok által lehetővé tett legnagyobb mértékik kizárja a felelősségét a Szolgáltatás olyan hibáiért, amelyek az HBO érdekkörén kívűl esnek, így például, de nem kizárólag a fenti 5.6 pontban rögzített esetek esetén vagy olyan egyéb hibák esetén, amelyek amiatt következtek be, mert a Felhasználó nem jóváhagyott eszközt használ, vagy amelyek felmerülése a Felhasználónak róható fel. A vis major az HBO érdekkörén kívül eső ok.

15.2 A Szolgáltatás használhatatlanságát okozó azon üzemzavarok, kimaradások és egyéb hibák esetében, melyekért az HBO a felelős a 15.1 pont szerint, azon Felhasználók, akik ezt kérik, az irányadó jogszabályok szerinti méltányos kártérítésre jogosultak. Nem jár kártérítés a Felhasználók részére olyan Szolgáltatás kimaradások időtartama alatt amelyek a Szolgáltatás karbantartása céljából szükségesek. HBO tájékoztatja a Felhasználókat, hogy három típsuú karbantartás fordulhat elő:
Havi tervezett karbantartás: Erre havonta egy alkalommal magyar idő szerint 01:00 óra és 05:00 óra között kerül sor.
Nem tervezett karbantatás: Erre magyar idő szerint 01:00 óra és 05:00 óra között kerülhet sor bármelyik napon, ha ez a működés szempontjából szükséges.
Sürgősségi karbantartás: Erre bármikor sor kerülhet bármilyen időintervallumban, ha sürgős technikai probléma lép fel, amely alapjaiban veszélyezteti a Szolgáltatás gyújtását.
A fent megnevezett karbantartások ideje alatt a Szolgáltatás nem elérhető.

16 Kártérítési kötelezettség

A Felhasználó vállalja, hogy megtéríti az HBO-nak, annak leányvállalatainak, munkavállalóinak, igazgatósági tagjainak és szerződéses partenereinek minden olyan kárt, amely amiatt vagy azzal összefüggésben merült fel, hogy a Felhasználó megszegte a Szerződést vagy a Felhasználó megsértette az irányadó jogszabályokat vagy a Felhasználó megsértette bármely harmadik fél jogait.

17. Átruházás

Az HBO a Felhasználó előzetes hozzájárulásával jogosult a Szerződésből eredő jogait, követeléseit és kötelezettségeit bármely HBO vállalatcsoporthoz tartozó vállalatra, vagy olyan harmadik félre átruházni, akitől ésszerűen elvárható, hogy kielégítő módon teljesíteni fogja a Szerződésből eredő kötelezettségeit. A Felhasználó az HBO előzetes jóváhagyásával jogosult a Szerződésből eredő jogait és kötelezettségeit átruházni.

18 A Weboldalon található internetes hivatkozások

A Weboldal harmadik felek által működtetett weboldalakra mutató internetes hivatkozásokat tartalmazhat. Az HBO-nak az ilyen hivatkozásokra, illetve az érintett weboldalak tartalmára nincs ráhatása és azokért semmilyen felelősséget nem vállal. A Felhasználó a saját felelősségére jogosult az ilyen weboldalakat látogatni.

19 Joglemondás kizárása

Ha az HBO nem követeli a Szerződésben biztosított valamely jog teljesítését vagy nem jár el a Felhasználóval szemben a Szerződés megsértése miatt, ez nem tekinthető az adott jogsértés vagy bármely jövőbeli hasonló jogsértések jóváhagyásának és semmi módon nem érinti az HBO-nak a Szerződésben biztosított jogait.

20 Reklamációk és viták

Ha a Felhasználó bármilyen okból nem elégedett a Szolgáltatással, az Előfizető a 21. pontban megadott elérhetőségeken vagy – ha a Weboldalon rendelkezésre állnak – az egyéb elérhetőségeken kapcsolatba léphet az HBO-val.

A Felhasználó és az HBO a Szerződésből eredő összes vitát megkísérlik elsősorban békés úton rendezni. Ha a felek nem tudnak megállapodásra jutni, a vitát az illetékes magyarországi rendes bíróság rendezi. A Szerződésre a cseh jog az irányadó, hacsak a Szerződés másképpen nem rendelkezik. A Felhasználó ezen felül jogosult bizonyos fogyasztóvédelmi jogokat, illetve a magyar jogszabályok egyéb kötelező rendelkezéseit érvényesíteni. Az illetékes bírósághoz fordulás előtt a Felhasználó fogyasztóként jogosult panaszával valamelyik olyan magyarországi testülethez fordulni, amely hatáskörrel rendelkezik a fogyasztói panaszok és viták peren kívüli rendezésére. A magyarországi vitarendezési testületek listája itt található: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/. A Szolgáltatás tartalmával kapcsolatban a Felhasználó panaszát a Cseh Rádiós és Televíziós Műsorszórási Tanácshoz nyújthatja be, az alábbi címen: www.rrtv.cz.

21 Elérhetőségek és illetékes felügyeleti hatóság

Az HBO-t az alábbi címen lehet elérni: HBO Europe s.r.o., Jankovcova 1037/49, Prága 7, Irányítószám: 170 00, Csehország, telefonszám: +42061094444 vagy e-mail cím: sekretariat_at_hbo.cz. Felmondás esetén kérjük használja az alábbi elérhetőségeket: https://hbogo.hu/elerhetoseg
A Cseh Rádiós és Televíziós Műsorszórási Tanács, Škrétova 44/6, 120 00 Prága 2, Csehország, www.rrtv.cz az a szabályozó hatóság, amely felügyeli a Szolgáltatás nyújtását, beleértve az HBO csatornákat is.
Adatkezelési szabályzat
Adatvédelmi szabályzat
Személyes adatok kezelése
A jelen adatvédelmi szabályzat alapján kezelt személyes adatok adatkezelője a Cseh Köztársaság, Prága 7 Jankovcova 1037/49 székhelyű, irányító szám: 170 00, Prága Városi Bírósága által vezetett kereskedelmi nyilvántartásban a C 29418 számon bejegyzett HBO Europe s.r.o. („HBO” vagy „mi”), és mint ilyen, felelős annak biztosításáért, hogy az adatkezelésre az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelő kerüljön sor.

Felhasználói fiók regisztrálásával a felhasználó („Ön” vagy „Felhasználó”) elfogadja, hogy az HBO az alábbi rendelkezéseknek megfelelően kezeli személyes adatait.

Kérjük, hogy olvassa el a Felhasználási Feltételeket mielőtt elolvassa a jelen Adatvédelmi Szabályzatot. Kattintson ide a Felhasználási Feltételek megjelenítéséhez. https://hbogo.hu/terms-and-conditions-direct-subscription Az HBO a jelen Adatvédelmi Szabályzat elválaszthatatlan részét képező Cookie Szabályzat szerint alkalmazza az ún. sütiket (cookie-kat). Kattintson ide a Cookie Szabályzat megjelenítéséhez. https://hbogo.hu/cookie-szabalyzat

Összefoglalás

Az alábbiakban az Ön személyes adatainak kezeléséről szóló összefoglaló található. Részletesebb információk a jelen összefoglaló után találhatók.
Azért szükséges az Ön személyes adatait használnunk, hogy biztosíthassunk Önnek a Szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy Ön nem tiltakozhat az ellen, hogy a személyes adatait kezeljük, ha ugyanakkor azt is kívánja, hogy továbbra is biztosítsuk Önnek a Szolgáltatást. Ön azonban jogosult arra, hogy tiltakozzon személyes adatainak bizonyos felhasználása ellen, például ha az adott felhasználás nem szükséges ahhoz, hogy biztosítsuk Önnek szolgáltatásunkat, hanem például csak ahhoz, hogy e-mailben küldjünk Önnek marketing anyagokat. Az Ön jogainak részletesebb magyarázata az alábbi 8. fejezetben található..
Érintettként Önnek számos egyéb joga is van arra, hogy betekintést nyerjen abba, hogyan kezeli az HBO az Ön személyes adatait, valamint hogy azt befolyásolhassa. Ezek a jogok magukban foglalják a jogot arra, hogy Ön hozzáférjen az HBO által Önről tárolt személyes adatokhoz, igényelhesse a pontatlan adatok helyesbítését és panaszt nyújthasson be a felügyeleti hatóságokhoz, ha aggályai vannak azzal kapcsolatban, ahogy az HBO kezeli az Ön személyes adatait. Ezeket a jogokat a jelen Adatvédelmi Szabályzat 8. fejezetében ismertetjük részletesen.
Az HBO az Ön által a nálunk történő regisztráció során megadott információkból álló személyes adatokat kezeli. Olyan személyes adatokat is kezelünk, melyeket Ön esetleg olyankor ad meg, amikor kapcsolatba lép az HBO-val (például, amikor felhívja az ügyfélszolgálatot), vagy amikor részt vesz egy felmérésben. Az HBO azt is elemzi, hogy Ön miként használja a Szolgáltatást, például milyen filmeket és tévéműsorokat tekint meg, milyen eszközöket használ a Szolgáltatás eléréséhez, és milyen helyszíneken használja a Szolgáltatást.
A személyes adatok kezelésével kapcsolatos céljaink egyike, hogy a különböző platformjainkon keresztül eljuttathassuk Önhöz a Szolgáltatást, és egyúttal teljesítsük jogi kötelezettségeinket is. Például:

1) Fel fogjuk használni az Ön e-mail címét és jelszavát azért, hogy lehetővé tegyük az Ön számára, hogy belépjen a felhasználói fiókjába és használja az HBO által nyújtott streaming szolgáltatást;

2) Fel fogjuk használni az Ön megtekintési előzményadatait, pl. azt, hogy milyen filmet vagy TV műsort kezdett el nézni és hol hagyta abba azért, hogy Ön onnan folytathassa a megtekintést, ahol utoljára abbahagyta, még akkor is, ha közben eszközt váltott;

3) Fel fogjuk használni az Ön felhasználói fiók azonosítóját, megtekintési előzményadatait és eszköz használati információit azért, hogy Szolgáltatásunk minőségét és stabilitását tökéletesíthessük és kijavíthassunk bármilyen hibát, például, minimálisra csökkenthessük a megszakításokat, illetve hogy még jobban elérhetővé tegyük a Szolgáltatást; valamint

4) Fel fogjuk használni az Ön fizetési adatait és IP címét azért, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy egy olyan országban rendelkezik állandó lakóhellyel, ahol a szolgáltatás elérhető, és lehetővé tegyük Önnek, hogy más országokban is használhassa a Szolgáltatást az EU/EGT jogszabályokkal összhangban.

Hacsak nem tájékoztat minket másként (nem iratkozik le), amikor szerződést köt a Szolgáltatásra, vagy bármikor később, akkor feldolgozzuk a felhasználói fiók azonosítókat, a megtekintési előzményeket és az eszközinformációkat a profilalkotáshoz. Ez azt jelenti, hogy az Ön megtekintési előzményei, eszköz információi és felhasználói fiók azonosítói alapján értékeljük az Ön preferenciáit és érdeklődését a különböző sorozatok és az általunk kínált egyéb tartalmak tekintetében. Az HBO ezeket az adatokat arra használja, hogy személyre szabott információkat és híreket kínálhasson Önnek a sorozatokról és a különleges ajánlatokról, valamint hogy elemezhesse a Szolgáltatás javításának módját és azonosítsa a felhasználók tartalommal kapcsolatos preferenciáit a felhasználók részére kínált tartalom személyre szabásához. Ha nem szeretné, hogy személyes adatait a közvetlen marketinghez kapcsolódó profilozási célok érdekében kezeljék, akkor kérjük, hogy lépjen kapcsolatba velünk e-mailben.
Ha regisztráláskor vagy később feliratkozott egy hírlevélre vagy bármely más marketinganyagra, akkor a közvetlen marketingről leiratkozhat a hírlevél vagy bármely más, az HBO-tól kapott marketing e-mail alján található link segítségével.
Személyes adatait az Unión kívüli olyan társaságokhoz továbbítjuk, melyeket többek között azért veszünk igénybe, hogy biztosíthassuk Önnek a Szolgáltatást. Az érintett országok nem feltétlenül biztosítják ugyanazt a védelmi szintet személyes adatai esetében, mint az Ön saját országa, azonban, az adatok átvitele oly módon történik, ami biztosítja, hogy személyes adatai védettek maradnak.

Ha bármilyen kérdése van azzal kapcsolatban, hogy az HBO hogyan használja és védi az Ön személyes adatait, akkor kérjük, hogy lépjen kapcsolatba az HBO adatvédelmi tisztviselőjével.

A DPO elérhetősége: dpo_at_hbo.eu.

Az alábbiakban részletesebb leírás található a személyes adatok felhasználásának módjáról.

1. Melyik társaság felelős az Ön személyes adatainak kezeléséért?
A jelen Adatvédelmi Szabályzat alapján kezelt személyes adatok adatkezelője az HBO Europe s.r.o.
Elérhetőségeink:
Jankovcova 1037/49
170 00 Prága 7
Cseh Köztársaság
E-mail: privacypolicy@hbo.eu
Telefon sz. +42061094444
2. Mit jelentenek a „személyes adatok” és a „személyes adatok kezelése” kifejezések?

A jelen Adatvédelmi Szabályzatban a „személyes adatok” kifejezés olyan információt jelent, amely önmagában vagy más információkkal együtt felhasználható egy természetes személy azonosítására, valamint bármely egyéb olyan adatot is jelent, amely az HBO-ra alkalmazandó jog szerint, beleértve az általános adatvédelmi rendeletet (a továbbiakban: GDPR) is, személyes adatnak minősül.

A jelen Adatvédelmi Szabályzat minden olyan személyes adatra kiterjed, melyet az alkalmazandó jog szerint Önnel, mint Felhasználóval kapcsolatban bármilyen formában kezelnek, beleértve az HBO által gyűjtött, megőrzött, tárolt, továbbított, nyilvánosságra hozott vagy más egyéb módon felhasznált személyes adatokat is.

3. Milyen személyes adatokat kezelünk és milyen célokra?
Az HBO az Ön személyes adatait csak a jelen Adatvédelmi Szabályzatban bemutatott, továbbá a 11. fejezetben található „Adatkezelési Táblázatban” meghatározottak szerint gyűjti és kezeli.
4. Hogyan védjük az Ön személyes adatait?
Az HBO megfelelő műszaki és szervezeti intézkedéseket valósított meg az Ön személyes adatai védelmére annak érdekében, hogy csak az erre jogosult személyek férhessenek hozzá azokhoz. Az HBO a személyes adatok jogosulatlan használatának megakadályozása és elkerülése érdekében műszaki biztonsági rendszereket, például tűzfalakat, titkosítási technológiákat, jelszavakat és vírusirtó programokat használ.
5. Mennyi ideig tároljuk az Ön személyes adatait?
Az HBO nem tárolja vagy kezeli az Ön személyes adatait a jelen Adatvédelmi Szabályzatban meghatározott adatkezelési céljainak eléréséhez szükséges, vagy bármely kötelező érvényű jogszabályban előírt időnél hosszabb ideig, amint azt a 11. fejezetben található „Adatkezelési Táblázat” részletesen elmagyarázza.
Ennek megfelelően, amikor egy bizonyos típusú személyes adattal kapcsolatban az adatkezelési cél teljesül, az HBO a lehető leghamarabb törli vagy anonimizálja a vonatkozó személyes adatokat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az alkalmazandó jogszabályok által megengedett mértékben a Szolgáltatás megszüntetését követő időszak során is tárolhatjuk az Ön személyes adatait, hogy hírleveleket és marketing anyagokat küldhessünk Önnek e-mailben. Ez az időtartam az Ön lakóhelye szerinti országának jogától függően eltérő lehet. Bármikor leiratkozhat az ilyen hírlevelekről vagy más marketing anyagokról az HBO-tól kapott hírlevelek, vagy más marketing anyagok alján található hivatkozás segítségével.

6. Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait?
HBO Csoport Társaságok
Az Ön személyes adatait az HBO-csoport más társaságaihoz és azon vállalatokhoz is eljuttathatjuk, amelyekkel az HBO-csoport együttműködik, mivel az ilyen adatok rendelkezésre bocsátása az HBO és az HBO csoport érdekei és céljai következtében szükséges, nevezetesen azért, hogy szolgáltatásainkat a lehető legmagasabb minőségben nyújthassuk, közvetlen reklámot vagy egyéb hirdetést küldhessünk az HBO vagy az HBO Csoport, illetve más társaságok szolgáltatásairól és termékeiről, továbbá piackutatási célból. Az ilyen műveletek felülvizsgálata során az HBO megállapította, hogy a fent említett érdekekkel szemben nem élveznek elsőbbséget az érintettnek a személyes adatok védelmére biztosított érdekei vagy alapvető jogai és szabadsága.
Az HBO által megbízott társaságok
Az Ön személyes adatait az HBO számára szolgáltatásokat nyújtó harmadik fél szolgáltatók és beszállítók részére is továbbítjuk adatkezelés céljából, hogy lehetővé tegyük, hogy ezek a társaságok biztosíthassák az HBO által igényelt szolgáltatásokat. Ezek a társaságok az Unión belüli és kívüli társaságok is lehetnek. Az igényelt szolgáltatások közé tartoznak az infrastrukturális és informatikai szolgáltatások nyújtása, az ügyfélszolgálat biztosítása, a piackutatások feldolgozása, az e-mailen keresztüli küldemények kezelése, a statisztikai elemzések és profilalkotás végrehajtása, valamint a hitelkártya és a betéti kártya tranzakciók feldolgozása.
Csak az 5. fejezetben található „Adatkezelési táblázatban” meghatározott célok eléréséhez szükséges személyes adatokat továbbítjuk az általunk megbízott társaságok számára. Az összes harmadik fél szolgáltatónak és beszállítónak meg kell felelnie az HBO utasításainak és az írásbeli adatfeldolgozói szerződéseknek és minden egyéb, az HBO és harmadik fél szolgáltatói/beszállítói között érvényben lévő megállapodásnak, továbbá megfelelő műszaki és szervezeti intézkedéseket kell végrehajtania a személyes adatok védelme érdekében.
Hatóságok
Előfordulhat, hogy az HBO köteles személyes adatokat átadni az illetékes hatóságoknak (például az adóhatóságoknak vagy a rendőrségnek) a kötelező jogszabályoknak megfelelően, valamint azért, hogy teljesíthesse a törvényi kötelezettségeket minden olyan ország tekintetében, ahol az HBO-nak Felhasználói vannak. Adatvédelmi incidensek esetében bizonyos személyes adatokat meg kell adni az adatvédelmi hatóságok részére.

7. Mely országokba fogjuk továbbítani az Ön személyes adatait?

Az Ön személyes adatait az Unión belüli és kívüli országokban található társaságokhoz továbbítjuk, melyeket többek között azért veszünk igénybe, hogy biztosíthassuk Önnek Szolgáltatásunkat. Az érintett Unión kívüli országok nem feltétlenül biztosítják ugyanazt a védelmi szintet személyes adatai esetében, mint az Ön saját országa. Ilyen esetekben az HBO gondoskodik arról, hogy az ilyen országokban a fogadó felek megfelelően védjék az Ön személyes adatait. A megfelelő védelem jellemzően az lehet, hogy a fogadó fél számára olyan szerződéses kötelezettségeket írunk elő, melyek garantálják, hogy az ilyen fél a magánéletet és a személyes adatok védelmét ugyanolyan magas szinten biztosítja, mint az HBO. Kérjük, hogy tekintse meg a 12. fejezetben található Adattovábbítási Táblázatban az olyan Unión kívüli országok részletes leírását, ahová az Ön személyes adatait továbbítjuk.

8. Melyek a személyes adataihoz kapcsolódó jogai?
Hozzáféréshez és helyesbítéshez való jog
Önnek joga van arra, hogy tájékoztatást kapjon az HBO által Önről kezelt személyes adatokról, az adatok forrásáról, az adatok felhasználásának céljáról és azon felek személyazonosságáról, akiknek az adatokat az HBO továbbította. Önnek arra is joga van, hogy bármikor kérje az esetlegesen pontatlan vagy hiányos személyes adatok helyesbítését. Ha a kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, akkor az HBO indokolt mértékű adminisztrációs díjat számíthat fel, vagy elutasíthatja a kérelem teljesítését.
A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)
Ön jogosult személyes adatainak törlését kérelmezni meghatározott körülmények esetén, ha például Ön lemondta a Szolgáltatást és (i) a személyes adatai már nem szükségesek azokra a célokra, melyekre azokat gyűjtöttük, és (ii) nincs jogszerű ok az adatkezelés folytatására, vagy az adatkezelés jogellenes, vagy a személyes adatokat törölni kell, az Európai Unióban vagy a Cseh Köztársaságban az HBO-ra vonatkozó jogi kötelezettségnek való megfelelés érdekében. Ez a felsorolás nem teljes körű. Kérjük, hogy lépjen kapcsolatba az HBO-val az Ön személyes adatainak törlésével kapcsolatos további információkért.
A tiltakozáshoz való jog
Ön jogosult arra, hogy bizonyos adatkezelés ellen tiltakozzon, vagy kérheti személyes adatai kezelésének korlátozását, ha (i) a személyes adatai esetleg pontatlanok, vagy (ii) Ön az adatkezelést jogellenesnek tekinti, vagy (iii) az HBO az adatkezelést jogos érdekre alapozza, vagy (iv) Ön úgy véli, hogy az HBO-nak már nincs szüksége a személyes adataira a 12. fejezetben található „Adatkezelési táblázatban” meghatározott célokra. Azonban még akkor is, ha tiltakozik bizonyos adatkezelés ellen, az HBO továbbra is folytathatja az ilyen adatkezelést, ha azt az alkalmazandó jogszabályok engedélyezik vagy elrendelik, például azért, hogy megfeleljen a jogi követelményeknek vagy az Önnel kapcsolatos szerződéses kötelezettségeket teljesíthesse.
A hozzájárulás visszavonásához való jog
Ha bármikor hozzájárulását adta az HBO-nak a személyes adatok kezeléséhez (például hírlevél feliratkozások esetén), bármikor visszavonhatja az ilyen hozzájárulást az azon alapuló jövőbeli adatkezelés tekintetében.
Az adathordozhatósághoz való jog
Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó és rendelkezésünkre bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja. Ön arra is jogosult, hogy megkérjen minket arra, hogy az ilyen adatokat közvetlenül egy másik adatkezelőhöz továbbítsuk, amennyiben az műszakilag megvalósítható.
9. Mit kell tennie, ha panasza van?
Ha bármilyen panasza van a személyes adatainak általunk történő felhasználási módjával kapcsolatban, vagy további információra lenne szüksége, kérjük, hogy először forduljon az Adatvédelmi Tisztviselőnkhöz. Azonban Ön bármikor benyújthat panaszt az Ön személyes adatainak általunk történő kezelésével kapcsolatban az érintett állami felügyeleti hatóságnál, elsősorban a lakóhelye, munkahelye vagy az állítólagos jogsértés helye szerint illetékes hatóságnál. A következő hivatkozásra kattintással keresheti meg a saját országa megfelelő felügyeleti hatóságát: http://ec.europa.eu/justice/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm.
Az Ön panaszérvényesítési jogainak sérelme nélkül, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a jelen Adatvédelmi Szabályzat alapján fennálló jogait az Ön személyes adatainak az alkalmazandó jogszabályoknak nem megfelelő kezelése eredményeképpen megsértették, bírósági eljárást is kezdeményezhet az illetékes bíróságok előtt, beleértve az Ön szokásos tartózkodási helye szerinti EU-tagállam bíróságait is.
Azonban minden esetben célszerű, hogy a probléma gyorsabb és hatékonyabb megoldása érdekében először az HBO-hoz küldje el panaszait vagy kérdéseit.
10. Frissítések
Az HBO jogosult bármikor módosítani a jelen Adatvédelmi Szabályzatot. Amennyiben az HBO az adatgyűjtés időpontjában hatályos Adatvédelmi Szabályzatban meghatározottaktól eltérő célokra kívánja felhasználni a személyes adatokat, akkor az ilyen módosításról jól látható módon értesíti az összes Felhasználót (pl. elküldi az ilyen értesítést Önnek e-mailben).
11. Adatkezelési táblázat
Az alábbi Adatkezelési táblázat nyújt áttekintést az HBO által a Felhasználókkal kapcsolatban gyűjtött és kezelt személyes adatok kategóriáiról, valamint az ilyen adatkategóriák adatkezelési céljairól.
A táblázatban az alábbi, esetleg magyarázatot igénylő kifejezések szerepelnek:
- Jogalap: Az alkalmazandó adatvédelmi jogszabályok szerint a Személyes Adatok kezelése csak akkor végezhető el, ha az adott adatkezelés érvényes jogalappal rendelkezik. Az HBO az adatkezelést a táblázatban meghatározott alábbi jogalapokra alapozza:

o Hozzájárulás: A személyes adatok kezelése az Ön tájékoztatáson alapuló hozzájárulásán alapul, pl. közvetlen marketing anyagok, mint például elektronikus hírlevelek és marketing tartalmú kérdőívek küldéséhez;

o Szerződés teljesítése: A személyes adatok kezelése szükséges ahhoz, hogy az HBO teljesíthesse a Felhasználóval kötött szerződést, pl. hogy a Felhasználó bejelentkezhessen a fiókjába, használhassa a Szolgáltatást és segítséget kaphasson az HBO ügyfélszolgálatától;

o Jogos érdek: Az adatkezelés olyan jogos érdeken alapul, amellyel az HBO az adatkezelés terén rendelkezik, pl. hogy az HBO nem marketing jellegű kérdőívet küldhessen a Felhasználóknak lemondás esetén. A követelmény az, hogy a jogos érdekkel szemben ne élvezzenek elsőbbséget a Felhasználók érdekei, alapvető jogai vagy szabadsága, valamint, hogy a Felhasználó rendelkezzen a tiltakozáshoz való joggal. Az adatkezeléssel kapcsolatos korlátozásokra is figyelemmel, az HBO által megvalósított biztosító intézkedésekkel, valamint a műszaki és szervezeti intézkedésekkel kapcsolatban az HBO megállapította, hogy ahol az Ön személyes adatainak kezelése az HBO jogos érdekén alapul, ott az ilyen érdekkel szemben nem élveznek elsőbbséget az Ön érdekei, alapvető jogai vagy az adatvédelemmel kapcsolatos szabadsága. Ön bármikor kapcsolatba léphet velünk, hogy további tájékoztatást kérjen arra vonatkozóan, hogy miként jutottunk el erre a következtetésre a különböző típusú adatkezelésekkel kapcsolatban;

o Jogi kötelezettség: Az adatkezelés azért szükséges az HBO számára, hogy megfeleljen a rá vonatkozó jogi kötelezettségeknek, pl. a könyvelési célokra tárolandó pénzügyi információk esetében.

- Megőrzési idő vagy kritériumok: Ebben az oszlopban az HBO a Felhasználó adatainak tárolási időtartamát határozza meg.

Személyes adatok típusa és forrása Cél Jogalap Megőrzési idő vagy kritériumok
Azonosító adatok, beleértve, de nem kizárólagosan a fiókazonosítót,
a keresztnevet,
a vezetéknevet,
a utalványkódokat és
a korosztályt.

Forrás: Közvetlenül a felhasználótól a szerződéskötés során, vagy az HBO partnereitől








Azért, hogy az HBO az előfizetett szolgáltatást nyújthassa a Felhasználói részére, beleértve az alkalmazandó szerződési feltételek érvényesítését is (például az eszközök számának korlátozását). Szerződés teljesítése
A Felhasználó fiókjának érvényességi időtartama alatt, valamint az elévülési idő lejártáig, de legfeljebb az előfizetés megszűnését követő 3 évig.
Ha a Felhasználó soha nem vásárolt előfizetést (csak a regisztráció első lépése történt meg), legfeljebb a fiók létrehozása utáni 12 hónapig.
Azért, hogy az HBO ügyfélszolgálatot nyújthasson a Felhasználói számára igény esetén (pl. amikor egy Felhasználó kapcsolatba lép az HBO-val), beleértve a hibaelhárítást is.
Azért, hogy az HBO jelentéseket küldhessen az partnereinek nyomon követés céljából, ha utalvány kóddal kötött szerződést. Jogos érdek

Azért, hogy az HBO megakadályozhassa az ingyenes próbaidőszakkal történő visszaéléseket, és megvédhesse az HBO-t a Felhasználók kifizetésekkel kapcsolatos csalárd követelései ellen.
Azért, hogy az HBO megfelelhessen a rá vonatkozó jogi kötelezettségeknek, beleértve azt is, hogy válaszolhasson a hatóságoknak a személyes adatokhoz való hozzáférésre irányuló kérelmeire. Jogi kötelezettség
Kapcsolattartási adatok, beleértve, de nem kizárólagosan az e-mail címet és a telefonszámot,

Forrás: Közvetlenül a felhasználótól a regisztráció, vagy az HBO ügyfélszolgálatának felkeresése során Azért, hogy az HBO az előfizetett szolgáltatást nyújthassa a Felhasználói részére, beleértve az alkalmazandó szerződési feltételek érvényesítését is (például az eszközök számának korlátozását). Szerződés teljesítése A Felhasználó fiókjának érvényességi időtartama alatt, valamint az elévülési idő lejártáig, de legfeljebb az előfizetés megszűnését követő 3 évig.
Ha a Felhasználó soha nem vásárolt előfizetést (csak a regisztráció első lépése történt meg), legfeljebb a fiók létrehozása utáni 12 hónapig.
Azért, hogy az HBO, és az alvállalkozói ügyfélszolgálatot nyújthassanak a Felhasználók számára igény esetén (pl. amikor egy Felhasználó kapcsolatba lép az HBO-val), beleértve a hibaelhárítást is.
Azért, hogy a Felhasználónak releváns információkat lehessen küldeni az előfizetéssel/fiókkal kapcsolatban, pl. üdvözlő e-maileket, szolgáltatás-frissítéseket és más hasonló tájékoztatásokat.
Azért, hogy az HBO megfelelhessen a rá vonatkozó jogi kötelezettségeknek, beleértve azt is, hogy válaszolhasson a hatóságoknak a személyes adatokhoz való hozzáférésre irányuló kérelmeire. Jogi kötelezettség
Azért, hogy az HBO megakadályozhassa az ingyenes próbaidőszakkal történő visszaéléseket, és megvédhesse az HBO-t a Felhasználók kifizetésekkel kapcsolatos csalárd követelései ellen. Jogos érdek
Azért, hogy az HBO a Felhasználóknak marketing anyagokat, pl. hírleveleket és marketing tartalmú kérdőíveket küldhessen e-mailben. Hozzájárulás A Felhasználó fiók érvényességi időtartama, és az előfizetés lemondását követő 12 hónapig, amennyiben a Felhasználó nem iratkozott le a profilalkotás vagy a közvetlen marketing szolgáltatásról.

Azért, hogy az HBO önkéntesen kitölthető nem marketing jellegű kérdőíveket küldhessen a Felhasználók részére. Jogos érdek
Fizetési adatok – beleértve, de nem kizárólagosan a betéti kártya és a hitelkártya adatokat (mint például: hitel-/betéti kártya szám, lejárati dátum, CVV/CVC-szám és kártya tulajdonos neve, fizikai címe, PayPal fiók azonosító adatok) a fizetési előzmények (beleértve a próba- és aktív előfizetés nélküli időszakokat is, stb.).

Forrás: közvetlenül a Felhasználótól a szerződéskötés során, és a fizetési előzmények tekintetében folyamatosan, a fizetések megtörténtekor
Azért, hogy az HBO az előfizetett szolgáltatást nyújthassa a Felhasználói részére, és felszámíthassa a szolgáltatási díjat a Felhasználóknak. Szerződés teljesítése A Felhasználó fiókjának érvényességi időtartama alatt, valamint az elévülési idő lejártáig, de legfeljebb az előfizetés megszűnését követő 3 évig.
Amennyiben a felhasználó az ingyenes próbaidőszak alatt felmondta előfizetését, legfeljebb 12 hónapig az ingyenes próbaidőszak lejárata után.




Azért, hogy az HBO ügyfélszolgálatot nyújthasson a Felhasználói számára igény esetén (pl. amikor egy Felhasználó kapcsolatba lép az HBO-val), beleértve a hibaelhárítást is.
Azért, hogy a Felhasználónak releváns információkat lehessen küldeni az előfizetéssel/fiókkal kapcsolatban, pl. a hamarosan lejáró betéti/hitelkártyákkal kapcsolatos értesítéseket.
Azért, hogy az HBO elemezhesse, hogyan fejleszthetők a Felhasználók részére kínált szolgáltatások.
Jogos érdek
Azért, hogy az HBO megakadályozhassa az ingyenes próbaidőszakkal történő visszaéléseket, és megvédhesse az HBO-t a Felhasználók kifizetésekkel kapcsolatos csalárd követelései ellen.
Azért, hogy az HBO megfelelhessen a rá vonatkozó jogi kötelezettségeknek, beleértve a könyvelést és az EU tartalom/szolgáltatás hordozhatósági előírásait is . Jogi kötelezettség A Felhasználó fiókjának érvényességi időtartama alatt, valamint a törvényes elévülési idő lejártáig, de legfeljebb az előfizetés megszűnését követő 10 évig. Amennyiben a felhasználó az ingyenes próbaidőszak alatt felmondta előfizetését, legfeljebb 12 hónapig az ingyenes próbaidőszak lejárata után.



Digitális információs adatok – beleértve, de nem kizárólagosan a földrajzi helyet/IP-címet, az eszköz típusát, az eszköz nevét, az eszköz azonosítóját, az országkódot, az internetszolgáltatóra vonatkozó adatokat, az operációs rendszer verziót, a jelszót.

Forrás: A Felhasználónak a Szolgáltatás használatával kapcsolatban gyűjtött adatai alapján.
Azért, hogy az HBO az előfizetett szolgáltatást nyújthassa a Felhasználói részére, beleértve az alkalmazandó szerződési feltételek érvényesítését is (például az eszközök számának korlátozását). Szerződés teljesítése Földrajzi hely/IP-cím, országkód, ISP információ: a Felhasználó fiókjának érvényességi időtartama alatt, valamint az elévülési idő lejártáig, de legfeljebb az előfizetés megszűnését követő 3 évig.
Amennyiben a felhasználó az ingyenes próbaidőszak alatt felmondta előfizetését, legfeljebb 12 hónapig az ingyenes próbaidőszak lejárata után.
Eszköz típusa, eszköz neve, eszköz azonosítója, operációs rendszer verziója, jelszó esemény: a Felhasználói fiók érvényességi ideje alatt és 12 hónapig az előfizetés megszűnését követően.
A Szolgáltatás teljesítésének optimalizálása a Szolgáltatás eléréséhez használatos minden egyes külön eszköz tekintetében.
Azért, hogy az HBO ügyfélszolgálatot nyújthasson a Felhasználói számára igény esetén (pl. amikor egy Felhasználó kapcsolatba lép az HBO-val), beleértve a hibaelhárítást is.
Azért, hogy a Felhasználónak releváns információkat lehessen küldeni az előfizetéssel/fiókkal kapcsolatban, pl. szolgáltatás-frissítéseket.
Azért, hogy az HBO javíthassa a Felhasználók számára kínált termékeit és szolgáltatásait, beleértve az HBO rendszerek/platformok biztonságát is. Jogos érdek
Azért, hogy az HBO megakadályozhassa az ingyenes próbaidőszakkal történő visszaéléseket, és megvédhesse az HBO-t a Felhasználók kifizetésekkel kapcsolatos csalárd követelései ellen.
Azért, hogy az HBO megfelelhessen az EU tartalomszolgáltatás hordozhatósági előírásoknak a Hordozhatósági Rendelet szerint. Jogi kötelezettség
Használattal kapcsolatos információk – beleértve, de nem kizárólagosan a megtekintési előzményeket, az eszköz regisztrációt és törlést, a megtekintési listát, a bejelentkezési vagy kijelentkezési eseményeket stb., valamint a marketingkövetés eredményeit.

Forrás: A Felhasználónak a Szolgáltatás használatával kapcsolatban gyűjtött adatai alapján. Azért, hogy az HBO az előfizetett szolgáltatást nyújthassa a Felhasználói részére, beleértve a „lejátszás folytatása” funkciót is. Szerződés teljesítése A Felhasználói fiók érvényességi ideje alatt és 12 hónapig az előfizetés megszűnését követően.
Azért, hogy az HBO ügyfélszolgálatot nyújthasson a Felhasználói számára igény esetén (pl. amikor egy Felhasználó kapcsolatba lép az HBO-val), beleértve a hibaelhárítást is.
Azért, hogy az HBO fejleszthesse a Felhasználóinak kínált termékeit és szolgáltatásait. Jogos érdek

Azért, hogy az HBO nyomon követhesse a Felhasználó részére célozott közvetlen marketing tevékenységeket. Hozzájárulás A Felhasználó fiók érvényességi időtartama, és az előfizetés lemondását követő 12 hónap alatt, amennyiben a Felhasználó nem iratkozott le a profilalkotás vagy a közvetlen marketing szolgáltatásról.
Hívásrögzítések – azaz, az ügyfélszolgálatokhoz beérkező hívások beszélgetéseinek rögzítése

Forrás: Az ügyfélszolgálathoz érkező hívások rögzítése Azért, hogy az HBO javíthassa a Felhasználók, valamint az ügyfélszolgálatot felhívó más személyek részére nyújtott ügyfélszolgálati tevékenység minőségét. Jogos érdek A hívás rögzítését követő 12 hónapig
A nem marketing jellegű kérdőívekre adott válaszok – azaz, a kérdőívek kitöltésére felkért Felhasználók által adott és esetleg személyes adatokat is tartalmazó válaszok

Forrás: Közvetlenül azok a Felhasználók, akik saját döntésük alapján részt vesznek a felmérésekben
Azért, hogy az HBO fejleszthesse a Felhasználóinak kínált termékeit és szolgáltatásait. Jogos érdek A felmérés befejezését követő 12 hónapig.
A marketing jellegű kérdőívekre adott válaszok – azaz, marketing jellegű kérdőívek kitöltésére felkért Felhasználók által adott és esetleg személyes adatokat is tartalmazó válaszok

Forrás: Közvetlenül azok a Felhasználók, akik saját döntésük alapján részt vesznek a felmérésekben
Azért, hogy az HBO információkat szerezzen a jelenlegi, jövőbeni és múltbeli Felhasználók felhasználási szokásairól annak érdekében, hogy személyre szabott legyen a szolgáltatása.

Hozzájárulás A Felhasználó fiók érvényességi időtartama, és az előfizetés lemondását követő 12 hónap alatt, amennyiben a Felhasználó nem iratkozott le a profilalkotás vagy a közvetlen marketing szolgáltatásról.
Az ügyfélszolgálat részére megadott egyéb információk – beleértve, de nem kizárólagosan az HBO ügyfélszolgálatának a Felhasználók által esetleg megadott további információkat, hogy az HBO segítséget nyújthasson a Felhasználónak az ügyben, pl. előnyben részesített nyelv

Forrás: Közvetlenül az HBO ügyfélszolgálatával kapcsolatba lépő Felhasználóktól Azért, hogy az HBO ügyfélszolgálatot nyújthasson a Felhasználói számára igény esetén (pl. amikor egy Felhasználó kapcsolatba lép az HBO-val), beleértve a hibaelhárítást is. Szerződés teljesítése A Felhasználói fiók érvényességi ideje alatt és 12 hónapig az előfizetés megszűnését követően.



12. Adattovábbítási táblázat
Az alábbi Adattovábbítási Táblázat ismerteti az HBO által (Unión kívüli) harmadik fél országok felé továbbított személyes adatok kategóriáit, az ilyen adattovábbítás célját és a meghozott biztonsági intézkedéseket:
A továbbított személyes adatok típusa Az adattovábbításban érintett vonatkozó harmadik fél országok A személyes adatok továbbításának célja Az adattovábbítás alkalmazandó jognak való megfelelőségét garantáló biztonsági intézkedés(ek)
Azonosító adatok
Kapcsolattartási adatok
Digitális információs adatok
USA Hibaelhárítás és hibakeresés
Általános Adatvédelmi Kikötések,
(GDPR 46. cikk (2) bek.) https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_en

Azonosító adatok
Digitális információs adatok
Használattal kapcsolatos adatok USA
Az HBO által az előfizetési szolgáltatás monitorozására használt szoftver biztosítása
Általános Adatvédelmi Kikötések,
(GDPR 46. cikk (2) bek.) https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_en

Azonosító adatok
Kapcsolattartási adatok
Digitális információs adatok
Használattal kapcsolatos adatok USA A marketing és kampány kezeléshez használt informatikai rendszerek biztosítása Az EU-USA Adatvédelmi Pajzs (megfelelőségi határozat, GDPR 45. cikk) https://www.privacyshield.gov/welcome

Általános Adatvédelmi Kikötések,
(GDPR 46. cikk (2) bek.) https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_en


Azonosító adatok
Kapcsolattartási adatok
Fizetéssel kapcsolatos adatok USA
Számlázási szolgáltatások és a vonatkozó informatikai rendszerek biztosítása
Az EU-USA Adatvédelmi Pajzs (megfelelőségi határozat, GDPR 45. cikk) https://www.privacyshield.gov/welcome

Általános Adatvédelmi Kikötések,
(GDPR 46. cikk (2) bek.) https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_en

Azonosító adatok
Kapcsolattartási adatok
Digitális információs adatok
Használattal kapcsolatos adatok Az ügyfélszolgálattal folytatott levelezés nyilvántartása USA Ügyfélszolgálat /Műszaki támogatás és a vonatkozó informatikai rendszerek biztosítása

Az EU-USA Adatvédelmi Pajzs (megfelelőségi határozat, GDPR 45. cikk) https://www.privacyshield.gov/welcome

Általános Adatvédelmi Kikötések,
(GDPR 46. cikk (2) bek.) https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_en
footerLogo
Icon_YouTube_White_png
Icon_Twitter_White_png
Icon_Facebook_White_png
Icon_Instagram_White_png
KAPCSOLAT: UGYFELSZOLGALAT_at_HBOGO.HU | +36 (800) 80137
Általános szerződési feltételek |
Adatvédelmi szabályzat
Az HBO GO szolgáltatója az HBO Europe s.r.o. (székhely: Jankovcova 1037/49, Prága 7, PSC: 170 00 Csehország, Regisztrációs szám: 61466786)

Nem szeretnél több ilyen típusú hírlevelet kapni tőlünk? Kattints

ide
Received on Wed Apr 03 2019 - 15:00:38 CEST

This archive was generated by hypermail 2.3.0 : Wed Apr 03 2019 - 15:10:26 CEST