Updates from All Company

From: Fehér Vár Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI on Yammer <noreply_at_yammer.com>
Date: Thu, 14 Jan 2021 21:01:57 +0000

==Updates from your Yammer communities==

1 of your communities has new activity

===All Company===
Nikol Fodor-Gál - 02:25 PM - Dec 16 2020
Hírek az ádventi időszakban – Dr. Szőke Henrik

1) LázBarát (FeverFriend) telefonos applikáció és webes kisokos A Karácsonyi napokban megújul a lázas gyerekek szüleit segítő okostelefonos applikáció és honlap. Kérem használjátok és népszerűsítsétek! Egyrészt nagyon hasznos most a járvány idején, amikor általában nehezen elérhetők az orvosok. A rangos szakmai partnerekkel összeállított program segítségével már előre meg lehet állapítani a lázas gyermek állapotának súlyosságát. Ezen felül bármikor később is visszakereshető benne a korábbi betegség. Az adatokkal segítitek a Pécsi Tudományegyetem Tanszékének kutatási munkáját, ahol az integratív medicinát oktatjuk, kutatjuk, hogy helyt tudjon állni a tudomány világában is.

2) AntroMedicArt képzés 2021 augusztusában indul az újabb 3 éves antropozófus orvos- és terapeuta képzés. A Waldorf intézményeknek szükségük van iskola- és óvodaorvosokra, a pácienseknek közelben elérhető házi- és egyéb szakorvosokra. Ha a Waldorf-közösség a maga közelében egy-egy orvost, gyógyszerészt, pszichológust lelkesít és küld hozzánk, lehet az iskolának, óvodának antropozófus irányultságú szakembere Intézménytől függetlenül bármilyen más szakirányú kollégát örömmel várunk! A képzés egyetemileg akkreditált, működési engedélyt tesz lehetővé. www.antromedicart.hu<https://www.antromedicart.hu>, infoantromedicart_at_gmail.com

3) Hivatalosan beszerezhetők az antropozófus gyógyszerek országszerte Minden olyan gyógyszertárban megkaphatók, melyek a Pharmaroad nevű nagykereskedővel kapcsolatban állnak. Ez országszerte kb. 300 gyógyszertárat jelent. Kérjük ne a kétes jogi keretek között működő kereskedőknél szerezzétek be a gyógyszereket (pl. Európa Patika). A hivatalos beszerzéshez csupán egy egyszeri, 1 évre szóló kis formális küszöböt kell átlépnie a gyógyszertárnak és az orvosnak: Pharmaroad gyógyszer nagykereskedőnél Lukács Adél intézi az egyedi engedélyeket: Adel.Lukacs_at_pharmaroad.hu. Az orvos és gyógyszertár engedélyezéshez szükséges dokumentumcsomag tőle megkapható. Az orvos (lehet bármilyen orvos) felírja akár e-receptre, akár papír alapúra. Kérjük, éljen mindenki a létrehozott értékkel, lehetőséggel! Azzal, hogy használjuk, egyben éltetjük is.

Orvosságos téka – ebbe kerülhetnek be a gyógyszerek A Napút Művészeti Akadémia egyik legfontosabb célkitűzése, hogy festmények kerüljenek funkcionálisan az élet legkülönbözőbb hétköznapi területeire. 2020. december 6-án mutatkoztak be a legújabb alkotások, köztük a fából készült gyógyszeres fali-tékák. A szekrények festett képeket ábrázolnak a gyógyítás útjához kapcsolódó témákban. A különböző kivitelezésű kulcsos, gombos, faragott bútordarabok olyan szándékkal készültek, hogy hozzájáruljanak a gyógyítás folyamatához, gyakorlati szempontból pedig alkalmasak legyenek az érzékeny elixírek, antropozófus szerek tárolására.
Karácsonykor Harangok zúgnak
Szent igék szólnak
Imádság szárnyán.
Szíveknek vágyán,
Zsoltárok hangján,
Szeretet hídján,
Bocsánat üljön.
Mennyben jár az ember. (Dömötör Tibor) https://www.antromedicart.hu/
--(View 9 older replies)--
lorant pance - 01:03 PM - Jan 14
pár pontosítás:

az antropozófiára alapozott pedagógia nagy rajongója vagyok - mind a 2 gyermekem Waldorf iskolába jár és hálát is adunk minden nap h erre lehetőségünk van.

tehát amikor az 'antro módszert' említem - ebben a kontextusban CSAK a 'gyógyszerre' értem. (az orvoslásra nem, hiszen nem vagyok orvos, ebben nem vagyok kompetens)

a gyógyszeripar kényszerben van (szerencsénkre) - amennyiben nem tudja bizonyítani, h egészségnyereséget hoz létre az általa fejlesztett/gyártott/forgalmazott gyógyszerekkel (originális, biológiai stb...) egyszerűen 1- nem kapnak gyógyszer státuszt, azaz nem lehet törzskönyvezni, forgalomba hozni 2 - nem kap támogatást. ezt garantálja a Hatóság, itthon az OGYÉI, Európában az EMA. ezek a hatóságok szigorúak és minket védenek. amennyiben utólag mégis az derül ki h az 1 v 2 pont nem teljesül azonnal kivonják a gyógyszert.

a tudomány figyelembe veszi a lelket és a szellemi lényt is.

a lelki állapot nagyon jól tetten érhető pl. az immun rendszer állapotán. a tudomány ezt tudja. nem hiába az egyik legjobb megelőző csapás a COVID-ra a sok nevetés. pontosan mérhető.
mint ahogyan azt is, h jól van e a gyerek v sem.

az egészségeben tartás valóban a legfontosabb egészségügyi tevékenység - jelenleg a hazai egészségügy költségvetésének kisebb részét fordítják erre a területre. de napi több ezer embert mentenek meg - csak erről kevesebb szó esik, mert ez 'normális' és nincs neki hírértéke. sztem egyébként van hírértéke.

tehát mielőtt levonod a következtetéseket ezeket is figyelembe veheted.

12 more unread in All Company: https://www.yammer.com/waldorffehervar.hu/groups/29711310848

Microsoft Corporation | One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, USA
    View more unread conversations in Receptcsere

View more updates on Yammer https://www.yammer.com/waldorffehervar.hu/

You are receiving this e-mail because you are a member of these communities on Yammer

Manage your communities: https://yammer.com/waldorffehervar.hu/groups?mine=true
Unsubscribe: https://yammer.com/waldorffehervar.hu/account/toggle_digest?nid=10000915&pd=never




s_0_0
(image/jpeg attachment: s_0_0)

r_0_0
(image/jpeg attachment: r_0_0)

Received on Thu Jan 14 2021 - 22:02:14 CET

This archive was generated by hypermail 2.3.0 : Thu Jan 14 2021 - 22:11:59 CET