Updates from All Company

From: Fehér Vár Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI on Yammer <noreply_at_yammer.com>
Date: Sun, 12 Sep 2021 20:29:52 +0000

==Updates from your Yammer communities==

1 of your communities has new activity

===All Company===
Erika Brandlhoffer - 12:14 PM - Sep 11
Kedves Mind!

Az alagsori termek kialakítása az utolsó napokban bár, de elkészült. Az osztályok közösségeire sok feladat vár még, míg ezek a termek is olyan szépek és otthonosak lesznek, mint a kisebbek meghitt termei, de tágas, világos, oktatásra alkalmas helyük lett a legnagyobbaknak is és ez hatalmas szó!

Elkezdődött a tanév és elnyelt minket a menetrendszerű év eleji rohanás. Azonban a sok feladat közt is szeretnénk megállni egy kis időre, hogy kifejezzük a köszönetünket és hálánkat mindazoknak, akik segítettek, közreműködtek, hogy létrejöhessenek azok a helyiségek, amelyekkel együtt immáron 12 osztály számára biztosított a helyünk ebben az épületben.

Különösen szívmelengető volt látni, ahogy összefogott a közösség egésze- ovis-kisiskolás-gimis szülők, tanárok és gyerekek is kivették a részüket a munkából, ki hogyan tudta: a szakértelmével, szervezéssel, beszerzéssel, anyagi támogatással, fáradtságos kétkezi munkával- nem ritkán mindezeket együttvéve. Nagyon hálásak vagyunk a Szülői SzÉKnek, melynek tagjai folyamatosan tájékoztatták, mozgósították az osztályaikat, a kisebb osztályfokok szülőinek, akik a saját termeik munkálatai mellett is bekapcsolódtak ebbe a nagy projectbe. Jó volt részese lenni ennek az összefogásnak. :)

Szép évkezdést kívánunk mindenkinek!

Hajdú Benkő Lili
és Brandlhoffer Erika

Stettler Melinda - 10:03 AM - Sep 10
Kedves Mindenki!

Visszatértünk a nyárból és elindult az iskola év. Igyekeztünk az előre látható biográfiai műhelymunkáknak megkeresni az időpontjai, hogy tervezhetőek legyenek számotokra is. A fehérváriakat más most meg tudom nektek írni, ami más helyszínen lesz az a honlapon lesz fent. ( www.biográfia.hu<http://www.xn--biogrfia-dza.hu/> )

Ünnepkörös műhelymunkák:
Mihály nap: október 8.
Advent- Karácsony: december 3.

Párkapcsolati műhelymunka sorozat:- egymásra épülő az 5 alkalom, külön-külön nem lehet rá jelentkezni-

A párkapcsolat az egyik legfontosabb kapcsolat életünkben. Általában nagy reményekkel indulunk, de aztán vannak olyan szakaszok, amelyek belső ellentéteket, fájdalmakat hozhatnak, esetleg a kérdést, hogy együtt kell-e folytatnunk... Lehet ez egy nehezen feldolgozható csalódás, a mindennapi feszültségek fokozódása, az emberi fejlődésünk miatti távolodás, vagy az ügyintézésre redukálódó kapcsolat, de egyszer csak erős vágy ébred bennünk, hogy lehetne ezt másképp.

Ez az ötalkalmas műhelymunka-sorozat gyakorlatokkal (és megosztásokkal) abban igyekszik segítséget nyújtani, hogy megszülessen ez a másképp.
Ki az én párom és miért vagyunk együtt?
Mi van a problémáink mélyén és mit hoztunk egymásnak?
Hogyan válhatnak kríziseink átalakító és erőforrásokat teremtő részeivé életünknek?

Az alkalmak célja önállóan is alkalmazható eszközök elsajátítása, a berögzött minták felismerése és feloldása, tudatosodás a közös folyamatokban, és közelebb jutni ahhoz, hogy valójában meglássuk, ki is a párunk.

Az alkalmakat Risbjerg Anna és Stettler Melinda vezeti.
Időpontok: 17:00-19:30-ig kétheti ritmusban

szeptember 27.
október 11.
október 25.
november 08.
november 22.

Helyszín: Waldorf Fehérvár Tündérzúg Óvóda: Székesfehérvár Bártfai utca 6.
Jelentkezni a jelentkezési lap<https://forms.gle/TvQuwzBUvAkdiy5D9> linken lehet

Az öt alkalom ajánlott ára együttesen 50.000 forint. Lehet választani kedvezményes árat 40.000 Ft értékben és örömmel vesszük, ha úgy gondolja valaki, hogy szívesen támogat másokat abban, hogy eljuthassanak erre a workshopra azáltal, hogy vállalja a 60.000 Ft-os támogatói árat.

Az egyes alkalmakhoz készítettünk egy előzetes tematika tervet, de minden csoport más problémákat hoz, amivel mélyebben kell foglalkozni és mást, ami elhagyható. A munkát fontos megtartani egy élő folyamatnak ezért az alábbi részletesebb leírást vegyétek egy lehetőségnek, tervnek:

1 alkalom:
Milyen ma nőnek/ férfinak lenni? Mi a nő és férfi mai társadalomban elvárt szerepe? Beszélgetés a nő és férfi történelmi szerepéről. Milyen is az én partnerem az objektivitás szemüvegével nézve?
"A férfi test olyan formát öltött, amelyet az akarat eleme kondicionál; a női test viszont a képzelet bélyegét viseli." Steiner: Akasha krónika - GA11

2 alkalom:
Mélyrepülés a párkapcsolat bugyraiba, fellebbentjük a fátylat berögzülésekről, elcsúszott elvárásokról.
"Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar - a férfi nőt - a nő férfit." Karinthy Frigyes

3 alkalom
Milyen értékek mentén vannak a konfliktusok? A te lelkedben, hol van az elakadás a kapcsolatotok terén? Hogyan lehet egy külső szemmel ránézni a párom nehéz oldalára?
"A nő a házasság elején azt reméli, hogy a férfi meg fog változni, de téved. A férfi a házasság elején azt reméli, hogy a nő nem fog megváltozni, de téved." mém

4 alkalom
Mi a kapcsolat? Miért vonzódunk egymáshoz? Mi értelme van, annak, hogy mi együtt megyünk az élet útján? Van-e a párkapcsolatnak a sorkérdéseinkben különös jelentősége és ha igen, akkor mi?
"Egyetlen férfi sem ütközik meg azon, ha egy másik férfi szemet vet szerelme tárgyára. Egyedül a nő viselkedése képes ezt égető kínná változtatni. " Jane Austen

5 alkalom
Mi a szerelem? Ki az én partnerem valójában, spirituális értelemben? Hogyan, merre a jövőben?
Weöres Sándor: A társ
Keverd a szíved
napsugár közé,
készíts belőle
lángvirágot,
s aki a földön
mellén viseli
és hevét kibírja,
ő a párod. https://www.biogr%C3%A1fia.hu/

Ferenc Kozma - 07:38 PM - Sep 12
Magyar néptánc oktatás a Waldorfban!

Idén is indulnak a 3FALU Táncműhely Waldorf csoportjai.

Első alkalom : szeptember 13. Hétfő

Hétfőnként
14:00-15:00 2-5.osztály
15:00-16:00 6-10. osztály
Euritmia terem

Első alkalom ingyenes, hogy kipróbálhassák a táncot.

Második alkalom már beiratkozás után lehetséges.

Térítési díj : 15.000 Ft/félév/fő

Ruházat : kényelmes sportcipő, próbaszoknya a lányoknak, hajgumi, fiúknak kényelmes nadrág (nem farmer)

Bármilyen kérdés esetén hívjatok föl, vagy írjatok.

Kozma Ferenc
www.3falutancmuhely.hu
+36208071052
haromfalu_at_gmail.com

Stettler Melinda - 04:30 PM - Sep 04
Kedves Mindenki!

2021.09.18-án , szombaton kerül megrendezésre a következő gimis előadás, amit még 2020 márciusában hirdettünk meg és akkor a lezárások miatt el kellett halasztanunk.

Hogyan tovább, Waldorf-pedagógia? Rátekintés a gimnáziumi tagozatra a kor-kihívások fényében

Mottó:
"A válságokban mindig ott rejtőznek a lehetőségek is, ezek a szükségből erényt kovácsolva fontos változásokat indíthatnak be." (Peter Selg)

A téma rövid leírása:

2019-ben ünnepeltük a Waldorf-pedagógia 100 éves évfordulóját. Ennek kapcsán megfogalmazódott: ahhoz, hogy pedagógiánk élő impulzus maradjon, szükséges a forráshoz visszanyúlni és tudatosan megújítani. Ez az elmúlt másfél évben nemcsak lehetőséggé, de szükségszerűséggé vált. A posztmodern világ jelenségei, az oktatás digitalizációja, és végül a COVID-19 korlátozások miatt minden egyes Waldorf-intézmény valóban mérhetetlen energiákat volt kénytelen fektetni a folyamatos újratervezésbe, átgondolásba. Ebben a folyamatban megnőtt a szülők, az iskola és a diákok közötti aktív együttműködés szerepe is. Hogyan tudjuk ezt az energiát a lehető legpozitívabban kihasználni? Hogyan segíthet ez a kihívás az iskolát? Az előadáson első sorban a gimnáziumi művészeti nevelés szempontjából tekintünk rá a problémákra és a lehetőségekre. A műhelynap további részében erőteljesen építünk a jelenlévők aktív részvételére. Közösségben ugyanis olyan gondolatok születhetnek, amelyeket egyedül nem tudunk gondolni!

Mesterházy Máriával, aki a solymári Fészek Waldorf Iskola felső tagozatán magyar-dráma szakos tanár és a Magyar Antropozófiai Társaság képviselőtestületének tagja.

Szeretettel várunk minden waldorf pedagógia - illetve a kor kihívásairól való beszélgetés- iránt érdeklődőt!
2021.09.18. szombat

10:30-12:00: Mesterházy Mária: Hogyan tovább, Waldorf-pedagógia? Rátekintés a gimnáziumi tagozatra a kor-kihívások fényében
12:00-12:30: ebéd szünet
12:30-14:00: Mesterházy Mária: körbeszélgetés - kérdések waldorf pedagógiáról, a kor kihívásairól

Előadó: Mesterházy Mária
(Fészek Waldorf Iskola, Solymár)

Helyszín: Székesfehérvár, Berényi út 101. VOK oktatási központ, Gimnázium termei - alagsor A szünetekben szeretnénk egy kínáló asztalt berendezni, ehhez kérünk benneteket, hogy hozzatok valami apróságot, csipegetni valót! A rendezvény alkalmával megköszönjük, ha adománnyal támogatjátok az ilyen jellegű további rendezvényeink létrejöttét!
--(View 3 older replies)--
László Zsófia - 03:47 PM - Sep 11
Nekem sajnos nem jó az időpont, már van egy képzésem aznap.

15 more unread in All Company: https://www.yammer.com/waldorffehervar.hu/groups/29711310848

Microsoft Corporation | One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, USA

View more updates on Yammer https://www.yammer.com/waldorffehervar.hu/

You are receiving this e-mail because you are a member of these communities on Yammer

Manage your communities: https://yammer.com/waldorffehervar.hu/groups?mine=true
Unsubscribe: https://yammer.com/waldorffehervar.hu/account/toggle_digest?nid=10000915&pd=never




s_0_0
(image/png attachment: s_0_0)

s_0_1
(image/jpeg attachment: s_0_1)

s_0_2
(image/jpeg attachment: s_0_2)

s_0_3
(image/jpeg attachment: s_0_3)

r_0_3
(image/jpeg attachment: r_0_3)

Received on Sun Sep 12 2021 - 22:29:59 CEST

This archive was generated by hypermail 2.3.0 : Sun Sep 12 2021 - 22:32:10 CEST