Updates from All Company

From: Fehér Vár Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI on Yammer <noreply_at_yammer.com>
Date: Tue, 01 Mar 2022 22:11:39 +0000


==Updates from your Yammer communities==

1 of your communities has new activity

===All Company===
Székesfehérvári Waldorf Egyesület - 11:27 AM - Feb 28
Kedves Közösségünk! Domokos Márti (Fehérlófia Waldorf Iskola) és az ECSWE kezdeményezését továbbítom ukrán családoknak nyújtandó segítség ügyében. Üdv: Wolf Peti

----

Kedves Szülők, kedves Közösség!

Az Európai Waldorf Tanács (ECSWE) közösségének nevében (és a sajátomban) írok Nektek. Ukrán kollégáink kérték, hogy gyűjtsük össze azokat az európai (Waldorf vagy nem) családokat, akik be tudnának ukrán családokat fogadni, akiknek úgy kell gyermekeik biztonsága miatt dönteniük, hogy elhagyják az otthonukat. Mi, akik országainkat képviseljük a Tanácsban, vállaltuk ennek koordinálását.

Ennek szükségességéről vagy további részletekről nem írok, mindannyian látjuk, halljuk, mi folyik mellettünk.

Most konkrét segítségre lenne szükség, ezért készítettem egy kérdőívet, melyben szeretném felmérni, mely családok tudnak segíteni, ideiglenesen családokat befogadni (ez általában egy anyukát és gyermekeket jelent e pillanatban).

Emellett szükségem lenne két emberre a magyarországi Waldorf közösségből, akik segítenek ezt koordinálni. Ők erre a levélre válaszolva jelezzék ezt nekem.
Nem tudjuk, hány családra lesz szükség, hiszen azt sem lehet látni, hányan tudnak/mernek nekiindulni az ismeretlennek - de késő lenne akkor kapkodni. Kérlek, beszéljétek át otthon, mire lenne lehetőségetek.

A mai nap folyamán az iskolák kapnak egy hivatalos megkeresést is a nemzetközi Waldorf szervezetektől, nem csak a családok befogadásáról, hanem arról is, hogyan tudják az iskolák a gyermekeket támogatni.

Kérdőív - segítség ukrán családoknak<https://forms.gle/3Xv47w3i2fmPoekaA>

A kérdőívben megkapott válaszokat csak én és az a két ember, akik nekem segítenek, fogják látni. Ezeket bizalmasan kezeljük.

Emberségünkben bízva, szeretettel,
--
Domokos Márti
Fehérlófia Waldorf Iskola, Nemesvámos
marta.domokos_at_feherlofiawaldorf.hu<mailto:marta.domokos_at_feherlofiawaldorf.hu>
Székesfehérvári Waldorf Egyesület - 07:36 PM - Mar 01
Visszajelzés Mártitól:

Kedves Közösség!

A szombaton kiküldött felhívásomra ukrán családok befogadására eddig 220 család jelentkezett. Emellett számos más felajánlást (több, mint 100) is kaptunk megsegítésükre más módon.

Szívből jövő hálás köszönet mindenkinek, hihetetlenek vagytok!!!

Mint a felhívásomban is írtam, ez a kérés az ukrán Waldorfos kollégáimtól érkezett, hogy biztosan tudják, az ottani családoknak van hova menniük, hogy gyermekeik, amennyire lehet, biztonságos és megszokott környezetben legyenek. Ukrajnában kb. 1500 Waldorfos család van 2000 gyermekkel. Közülük vannak, akik úgy döntöttek, maradnak, vannak, akik már nem tudják a lakóhelyüket elhagyni. Dnyiprói kollégám, az ottani Waldorf iskola képviselője, tegnap írt, hogy talán kevésbé veszélyes most maradniuk, mint nekiindulni. Az odesszaiak nagy része már Moldovában vagy Romániában van, a kijeviek nagy része úton van.

Azok a Waldorfos családok, akikről tudunk, egyelőre mind Németországba terveznek menni, az ottani Waldorf iskolákba, óvodákba, családokba. Ez természetesen a saját joguk és döntésük. Azonban ez azt jelenti, hogy e pillanatban nincs szükségünk több felajánlásra, a kérdésüket megválaszoltuk: rengeteg családnak tudnánk azonnal segíteni. Természetesen amint a helyzet változik - ahogy most óránként teszi - és szükség lenne több segítségre, ezt azonnal jelzem. De ez inkáb valószínű azután, hogy a családok legalább biztonságban tudják magukat, a kérések ezután jöhetnek.

Arra is felhívnám a figyelmeteket, hogy rengeteg szervezet segít a határnál és szerte az országban. Így én nem tervezek akciókat azon felül, hogy hosszabb távú szállásokat ajánlunk Waldorf családoknak, ha szükséges. Kérlek Benneteket, más segítséget a már működő, tapasztalt szervezeteknek ajánljatok fel, akik egymás közt koordinálva, a helyzetet ismerve ezt legcélzottabban tudják felhasználni. Én is ezt teszem. Aki pedig a felajánlott lakásokat, házakat más családokkal is szívesen megosztaná, kérlek, ne várjon, tegye azt.

Most két Waldorfhoz köthető kézzelfogható kezeményezésről tudok (biztos van több is), akikhez most rögtön tudtok csatlakozni (nem rajtam keresztül): 1. direkt segítség a határnál, az ottani önkormányzatokkal, segélyszervezetekkel együttműködve, Angelika Kata katalin.angelika_at_gmail.com<mailto:katalin.angelika_at_gmail.com> (Kata el tudja Nektek az aktuális listát arról, pontosan mire van szükség, és a bankszámlaszámot); 2. a debreceni Napraforgó Waldorf Iskola.

Továbbra is tájékoztatni foglak Benneteket a fejleményekről, arról hogy a többi Waldorf közösség milyen akciókat indít Európaszerte, mi a hír a kollégáktól Ukrajnában, és arról, mit tudunk mi még tenni.

Szeretettel,
Márti

--
Domokos MártiFehérlófia Waldorf Iskola, Nemesvámos
marta.domokos_at_feherlofiawaldorf.hu<mailto:marta.domokos_at_feherlofiawaldorf.hu>

6 more unread in All Company: https://www.yammer.com/waldorffehervar.hu/groups/29711310848

Microsoft Corporation | One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, USA

View more updates on Yammer https://www.yammer.com/waldorffehervar.hu/

You are receiving this e-mail because you are a member of these communities on Yammer

Manage your communities: https://yammer.com/waldorffehervar.hu/groups?mine=true
Unsubscribe: https://yammer.com/waldorffehervar.hu/account/toggle_digest?nid=10000915&pd=never




s_0_0
(image/jpeg attachment: s_0_0)

r_0_0
(image/jpeg attachment: r_0_0)

Received on Tue Mar 01 2022 - 23:11:45 CET

This archive was generated by hypermail 2.3.0 : Tue Mar 01 2022 - 23:12:14 CET