Updates from All Company

From: Fehér Vár Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI on Yammer <noreply_at_yammer.com>
Date: Wed, 09 Mar 2022 20:32:24 +0000


==Updates from your Yammer communities==

1 of your communities has new activity

===All Company===
Erika Brandlhoffer - 06:22 PM - Mar 06
Kedves Mindenki!

Ahogy korábban már jeleztük, szombaton, màrcius 12-én 10:00-kor érkezik hozzánk Takáts Péter, az Antropozófia Társaság elnöke, szervezetfejlesztő. Péter számos előadást tartott már a Waldorf mozgalommal, mint szervezettel kapcsolatban. Mi most arra kértük, hogy a Waldorfban megjelenő közösségről, szerveződésekről beszèljen nekünk.

Egy kis ízelítő a felmerült témàkról:

1 rész:„Mivel több a Waldorf, mint egy szokásos iskola?”

Az ütemezés Felnőttként mit csinálunk itt, a Waldorfban? Van-e olyan nevelés, amiben megengedhető, hogy a nevelő felnőtt, ne a jövőben élhető viselkedési mintákat mutassa a gyerekeknek? (Vagy legalábbis ne törekedne rá..) A jövő társadalmában az önszerveződés lesz a meghatározó, ma még a hierarchikus szerveződéseket ismerjük. Hogyan lehet kilépni a hierarchikus szerveződésből és a Waldorfnak megfelelő önszerveződő csoportként, közösségként működni? Hogyan tudjuk mi úgy működtetni az iskolánkat, egyenrangúan/ partnerségben, egymás közötti megállapodások mentén, hogy a fiatalok, akik innen kikerülnek, már ezzel a mintával lépjenek ki a nagyvilágba? Vagy azt várjuk, hogy majd ők ezt megcsinálják anélkül, hogy minta lenne előttük? Mi a mi felelősségünk abban, hogy mit látnak a most aktív felnőtteken, rajtunk a gyerekeink? 2. rész:Milyen antropozófiai háttere van annak, hogy a jövőben milyen lesz a társadalmi forma? Milyen szellemi vonatkozásai vannak annak, amikor emberek a saját egyéni érdekeiket hátrébb tudják szorítani, képesek kompromisszumokra (vagy konszenzust teremteni) , hogy egy közös létrejöjjön? Milyen a sodrodó, a környezeti hatások által irányított ember és milyen az, aki belső akaratból teszi azt, amit tesz? Mit jelent ma ébernek lenni? Mi a dolgunk ma nekünk, embereknek? (Ukrán háború, vírus)
10:00-11:30-ig lenne az első rész, 30 perc ebédszünet és 12:00-13:30-ig a második rész és amennyiben igény van rá szívesen vesszük, ha utána maradtok egy kis teaházi beszélgetésre, ahol megvitathatjuk a felmerült gondolatokat.

Péter arra kért minket, hogy jelezzünk vissza egy hozzávetőleges részvételi számot, ezért kérünk, jelezzetek vissza, ha jönnétek.

Szeretettel várunk mindenkit.
A Gimis AK nevében.
--(View 7 older replies)--
Molnár Mónika - 05:54 AM - Mar 09
Szeretnék menni.

9 more unread in All Company: https://www.yammer.com/waldorffehervar.hu/groups/29711310848

Microsoft Corporation | One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, USA

View more updates on Yammer https://www.yammer.com/waldorffehervar.hu/

You are receiving this e-mail because you are a member of these communities on Yammer

Manage your communities: https://yammer.com/waldorffehervar.hu/groups?mine=true
Unsubscribe: https://yammer.com/waldorffehervar.hu/account/toggle_digest?nid=10000915&pd=never




s_0_0
(image/png attachment: s_0_0)

r_0_0
(image/jpeg attachment: r_0_0)

Received on Wed Mar 09 2022 - 21:36:05 CET

This archive was generated by hypermail 2.3.0 : Wed Mar 09 2022 - 21:42:13 CET