Ingyen letölthető az IT biztonság közérthetően 5.0 tankönyv

From: Neumann Társaság <info_at_njszt.hu>
Date: Tue, 05 Dec 2023 09:39:42 +0000

**Tisztelt érdeklődő!**
-----------------------


Az [*IT biztonság közérthetően 5.0*](https://njszt.hu/hu/form/tananyag-letoltese?tananyag=konyv_it_biztonsag_2023) című könyv online bemutatóján a szakértők hiánypótlónak nevezték a megjelentetett művet, merthogy a stílusa közérthető és olvasmányos, ugyanakkor a tartalma alapos. *Dr. Keszthelyi András*, a könyv szakmai lektora szerint: *„A szerzők jól eltalálták a tudományos ismeretterjesztési egyensúlyt a szakmai ismeretekkel rendelkezők és a nem szakember olvasók között.”*

 

A most megjelent tankönyv az előző, 2019. évi változatot bővítette ki, aktualizálta, hiszen az azóta eltelt időszakban számtalan változásnak lehetettünk tanúi. Az is bebizonyosodott, hogy az életünk minden területét átható digitalizáció a biztonság kérdését is felhangosítja. Éppen ezért nagyon fontos szerepet kap az információbiztonság kérdése, amelyről e tankönyvben átfogóan, de ugyanakkor a lényegesebb részleteket kiemelve olvashatunk, tanulhatunk. Felkészülhetünk a munkánk, a magánéletünk során, és különösen figyelmet fordítva a gyermekeink védelmére, a minket érő digitális fenyegetettségek felismerésére és elhárítására.

 

A szerzők, *Dr. Erdősi Péter Máté* és *Solymos Ákos* a téma kiváló szakértői, már több évtizede foglalkoznak információ biztonsággal. De nemcsak elméleti síkon mélyültek el a kiberbiztonságban, hanem mindennapi gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek, és ezeket is megjelenítik a tankönyv jelenlegi, 5. kiadásában.

 

A *Neumann Társaság* nem most kezdett el foglalkozni az információbiztonság kérdésével. Ezt bizonyítja az is, hogy az ICDL (korábbi néven ECDL) modulok közé mintegy már egy évtizede beemeltük a Cyber Security nemzetközi ICDL modul követelményeit, vagyis magyarul az IT biztonság vizsgamodult. Ezzel egyidőben készült el a téma fontosságára való tekintettel az IT biztonság közérthetően tankönyv, amely egyébként mindazokat az ismereteket tartalmazza, amelyek egy sikeres ICDL IT biztonság vizsga letételéhez szükségesek.

Társadalmi felelősségvállalásunk okán, és támogatóinak köszönhetően [a könyvet ismét ingyenesen tesszük elérhetővé bárki számára, a honlapunkról letölthető formában.](https://njszt.hu/hu/form/tananyag-letoltese?tananyag=konyv_it_biztonsag_2023)

 

A kiberbiztonság mindannyiunk ügye. Mindenkinek jó szívvel ajánlom az IT biztonság közérthetően tankönyvet!

 

Szalay Imre

ügyvezető igazgató

Neumann János Számítógéptudományi Társaság


**A könyv elkészítését támogatták:**

QUADRON Kibervédelmi Szolgáltató Zrt.
Időérték Kft.
Crowe FST Audit Kft.


**Neumann János Számítógéptudományi Társaság**

1054 Budapest, Báthori utca 16.

Azért küldtük ezt a levelet, mert korábban kapcsolatba került a Neumann Társasággal és hozzájárult ahhoz, hogy híreinkkel megkeressük, vagy email címével feliratkozott a hírlevelünkre a [www.njszt.hu](https://njszt.hu/ "Neumann Társaság honlapja") weboldalon.

Ezt a levelet a none_at_none.hu címre küldtük.

Amennyiben a jövőben nem szeretne tőlünk hírlevelet kapni, az alábbi linkre kattintva egyszerűen és gyorsan leiratkozhat, e-mail címét véglegesen töröljük a rendszerünkből:

[Leiratkozás](https://8jrh7.r.a.d.sendibm1.com/mk/un/sh/1t6AVsdYhqSR1j2Rk4hUZsrLbom1xc/ZI41gBVqQKeG "leiratkozás - unsubscribe")
Received on Tue Dec 05 2023 - 10:55:35 CET

This archive was generated by hypermail 2.3.0 : Tue Dec 05 2023 - 11:03:16 CET